256
To πρότυπο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων συμμετέχει στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας για την αντιμετώπιση της Covid-19 | Intime

161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία στη μάχη της πανδημίας

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 8 Οκτωβρίου 2020, 13:07
To πρότυπο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων συμμετέχει στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας για την αντιμετώπιση της Covid-19
|Intime

161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία στη μάχη της πανδημίας

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 8 Οκτωβρίου 2020, 13:07

Ξεκινούν τη Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, να υποδέχονται ασθενείς με κορονοϊό που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, 103 Κέντρα Υγείας (ΚΥ) σε όλη τη χώρα. Τέσσερις μέρες αργότερα αναμένεται να μπουν στο σύστημα νοσηλείας ακόμη 58 ΚΥ και 42 Περιφερειακά Ιατρεία (ΠΙ).

Δείτε εδώ όλη τη λίστα με τα ΚΥ και τα ΠΙ που εντάσσονται στο σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Κάποια από τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ενώ άλλα από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στην Αττική από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν 14 Κέντρα Υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια και οι πολίτες θα προσέρχονται μόνο εάν έχουν συμπτώματα κορονοϊού και αποκλειστικά με ραντεβού.

Μόνο με ραντεβού

Τα ραντεβού θα κλείνονται είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (εδώ), όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους πενταψήφιους αριθμούς, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

«Για να το πετύχουμε αυτό, εξασφαλίσαμε κάποιες προϋποθέσεις: να έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, να έχουμε Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλο το προσωπικό και, κυρίως, να κάνουμε τις χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονές μας. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο ίδιος, ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ για κορονοϊό που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000. «Εμείς αυξάνουμε τη δυναμικότητα κατά 500, μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη βοήθεια που θα δώσουμε στα νοσοκομεία και ειδικά στα νοσοκομεία αναφοράς», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...