Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε παραπονούμενος που δεν παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή. Και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα συντρίψει τους κατηγόρους του. Μας είπε επίσης ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υιοθετήσει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Εκείνος, λέει, είχε υπερφυσικά προσόντα και ήταν υπέρ του αχαλίνωτου σεξ. Τέτοιου είδους προσωπικές πληροφορίες καλό είναι να απουσιάζουν από δημόσιες συζητήσεις. Παρακολουθούν και παιδιά.
Είναι ένα… Inception από σκευωρίες. Ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει ως σκευωρούς εκείνους που τον κατηγορούν για σκευωρία. Ανοίγεις τη μία σκευωρία και βγαίνει από μέσα μία άλλη. Οι πολίτες που το παρακολουθούν δεν μπορούν να καταλάβουν και πολλά. Χάνουν τη συνέχεια. Ποιος μπορεί να ελέγχει δημοσιεύματα, διαρροές και να ακολουθεί τον μίτο με τις ενέργειες δικαστικών, εισαγγελέων, ενίοτε και δημοσιογράφων; Αυτή είναι η δουλειά της Προανακριτικής. Και πρέπει να γίνει καλά.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα ερευνηθεί για κατάχρηση εξουσίας, δηλαδή αν χρησιμοποίησε την υπουργική του θέση για να ασκήσει επιρροή προς τη Δικαιοσύνη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος κοίταξε προς τον Αλέξη Τσίπρα και είπε ότι η έρευνα ενδέχεται να αποκαλύψει και άλλους αυτουργούς. Ναι. Είναι όμως πιθανό να μην αποκαλύψει και τίποτα περισσότερο από ενδείξεις. Ωστόσο στο έργο αυτής της Προανακριτικής, η διαδικασία έχει μεγαλύτερη σημασία από το αποτέλεσμα. Αυτά που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και από το πόρισμα, είναι εκείνα που θα ακουστούν και τα πρόσωπα που θα τα πουν.
Το αν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών ή στήσιμο από Παπαγγελόπουλο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα δεν αναιρεί τον άλλο. Το θέμα είναι ότι δεν αποδείχθηκε κάτι από την αμφιλεγόμενη έρευνα. Και βέβαια αφήνουν όλοι τους στο απυρόβλητο τους γιατρούς που συνταγογραφούσαν
Η ερευνητική διαδικασία θα μας δώσει την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές θα έλεγα, γνωριμίες. Θα δούμε δικαστικούς, θα γνωρίσουμε ονόματα που μάθαμε από τις δικογραφίες που συντάσσουν, θα συστηθούμε με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Κοινώς όλα στη φόρα, τα πάντα στο φως. Ακόμα και αν στο τέλος δεν εκτεθεί κανείς, θα έχει εκτεθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Οι διαπιστώσεις θα είναι επώδυνες, αλλά και συνάμα χρήσιμες. Περιμένουμε, λοιπόν. Και μακάρι να χρειαστούμε ποπ κορν.
Ο Πρωθυπουργός δεν πήγε στη Βουλή. Θα έπρεπε. Σε αυτήν την υπόθεση στηρίχτηκε ένα σημαντικό κομμάτι του προεκλογικού του λόγου. Οι υπουργοί προτίμησαν τα κοινοβουλευτικά έδρανα και έτσι είδαμε μία πρωτόγνωρη εικόνα με άδειες υπουργικές θέσεις. Ήταν, λέει, μία συμβολική κίνηση για τη διάκριση των εξουσιών. Χαριτωμένο, γελάσαμε.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News