428
Τους μετράνε και τους ξαναμετράνε τους συγκεντρωθέντες την Τρίτη στο Σύνταγμα. Γιατί, λίγοι τους πέφτουν; | INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας πέφτουν λίγοι, οι του Συντάγματος;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Ιουνίου 2017, 11:09
Τους μετράνε και τους ξαναμετράνε τους συγκεντρωθέντες την Τρίτη στο Σύνταγμα. Γιατί, λίγοι τους πέφτουν;
|INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας πέφτουν λίγοι, οι του Συντάγματος;

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Ιουνίου 2017, 11:09

Αν έσπαγε το κουμπί των πουκαμίσων τους θα σκοτωνόταν κόσμος. Τόσο στην τσίτα ήταν στην κοιλιά τους! Πατριαρχικές κοιλιές. Στα χέρια τους κρατούσαν όλοι φραπέ σε πλαστικό ποτηράκι. Πού πας χωρίς φραπόγαλο, κυρίως σε διαδήλωση; Οι δύο των άκρων της πορείας εις πλάτος, κρατούσαν ο καθείς από πλευράς του, έκαστον πόδι του πανό. Το πανό έγραφε κάτι σε «Πεινάμε» αναντίστοιχο του μεγέθους των κοιλιών. Άρα ήταν τυμπανισμός από πείνα. Oπως τα παιδάκια, ας πούμε, της Μπιάφρα, που ήταν το δράμα πείνας που αποτυπώθηκε στους ανθρώπους της δικής μου γενιάς.

Πόσοι άνθρωποι ακολουθούσαν την πορεία; Μετά βίας 30-40, χοντρά 50. Είχαν δύναμη; Τεράστια. Αφού μπορούσαν να κλείσουν μια πρωτεύουσα έτσι για πλάκα! Πώς θαρρείς ρήμαξε η Αθήνα; Τα ξεχνάς; 30-40 βία 50 νοματαίοι! Κόρνες, μποτιλιαρίσματα, φωνές, «Eχω άρρωστο ρε μέσα!», «Πάγαινε από άλλο δρόμο. Δεν βλέπεις, έχουμε διαδήλωση». Μούντζες, βρισιές, καταστηματάρχες έξω από τα μαγαζιά τους με απεγνωσμένο βλέμμα ματαίωσης, ως άλλες Δεσποινίδες της Αβινιόν. «Πάλι σήμερα δεν θα κατεβεί άνθρωπος στο κέντρο! Πώς θα πληρώσω επιταγή;», «Στα παπάρια μας! Eχουμε διαδήλωση».

Κάπως έτσι κατακτήθηκαν μέχρι και επιδόματα, «έγκαιρης προσέλευσης στην υπηρεσία». Σχεδόν για πλάκα! Και κατέφθανε η Τροχαία και έδιωχνε και διεκπεραίωνε την κίνηση από άλλους δρόμους… Φρουτ-φρουτ-φρουτ η σφυρίχτρα και χέρι να κουνιέται με σβελτάδα για να δείχνει κατεύθυνση παράκαμψης από Κόρινθο για να βρεθείς Κηφισιά. Αλλά…«Αφού έχουμε πορεία, ρε! Δεν το βλέπεις;». Και αστυνομία να έχει διαταγές να διευκολύνει και έμμεσα να προστατεύσει, όχι το σύμπαν των έρμων μποτιλιαρισμένων και όλων των θνητών μιας έρμης πρωτεύουσας, αλλά, την τσάρκα και καλά διαμαρτυρίας των 30-40 βία 50! Το έχω καημό! Αυτούς ποτέ δεν τους μετρήσαμε με τόση επιμέλεια για να τους αξιολογήσουμε. O,τι κι αν ζήτησαν, με σεβασμό η πολιτεία έσκυβε πάνω τους.

Χθες μια συγκέντρωση ανθρώπων-πολιτών στο Σύνταγμα. Μια κυβέρνηση που έπαιξε και παίζει όσο κανένας άλλος στην πλάτη μας. Αντουανέτες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Γλώσσα, εμπάθεια, φτύσιμο, παιχνιδάκια, τερτίπια επικοινωνιακά μόνο για παιδάκια, ψέμα, ψέμα, ψέμα.

Oχι! Δεν έκαναν τα ίδια και οι προηγούμενοι. Eκαναν πολλά αλλά τέτοια έλλειψη ντροπής, δεν έχει ματαγίνει. Τέτοια ακύρωση φυσικών αντανακλαστικών δεν έχει επιτευχθεί ποτέ από άνθρωπο ενάντια στην φύση του. Τέτοια αφρενάριστη καταστροφή δεν κατορθώνει ούτε άνθρωπος αποφασισμένος να πεθάνει. Τόση αμορφωσιά, τόση έλλειψη στελεχών… Τόσες εύστοχες πιστολιές σε όλους τους τομείς της οικονομίας!

Χθες μια συγκέντρωση ανθρώπων-πολιτών στο Σύνταγμα. Τους μετράνε, τους ξαναμετράνε. Eχει νόημα; Σίγουρα ρε φίλε, δεν ήταν 30-40 βία 50. Κατ’ αναλογία αριθμητικών υπολογισμών ή αποφασίστε να τους ακούσετε με σεβασμό ή σταματήστε να τους μετράτε. Είναι, αν μη τι άλλο, βαθιά, ξεδιάντροπα προκλητικό. Χθες στο Σύνταγμα ήταν, όσοι κι αν ήταν, μια ομάδα ανθρώπων με υγιή αντανακλαστικά ακόμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News