362
| Nick Paleologos / SOOC

Μαραθώνιος: Ένα πολύ μεγάλο λάθος

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 6 Νοεμβρίου 2015, 20:38

Μαραθώνιος: Ένα πολύ μεγάλο λάθος

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 6 Νοεμβρίου 2015, 20:38

Τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, τα πάρκα και τα γυμναστήρια έχουν περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι την περίοδο μετά τον Φλεβάρη, όταν ο κόσμος γράφεται μαζικά για να χάσει τα κιλά του χειμώνα και να βγει με γράμμωση στις παραλίες. Κι ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Μαραθώνιο.

Την Κυριακή έχει Μαραθώνιο. Τον αυθεντικό, όμως, όχι τους «μούφα». Τον original. Ωστόσο, το όλο θέαμα έχει στηθεί σε εντελώς λάθος βάση και σε κακής αισθητικής σκηνικό.

Έχεις ένα premium προϊόν και το απαξιώνεις. Έχεις μία διοργάνωση, η οποία είναι trend σε όλον τον πλανήτη εδώ και χρόνια κι αντί να κάνεις τα πάντα για να την ενισχύσεις κάνεις τα πάντα για να την αποδυναμώσεις. Τη μία Κυριακή διοργανώνει Μαραθώνιο η τάδε εταιρεία, την επόμενη Κυριακή η παράλλη εταιρεία κάνει Ημιμαραθώνιο, τη μεθεπόμενη Κυριακή η τάδε τράπεζα τρέχει σε άλλο δρόμο και την τελευταία Κυριακή του μήνα ο Χ, Υ, Ζ οργανισμός διεξάγει ένα άλλο event. Πώς μετά δεν θα φυλλορροήσει ο κόσμος; Πώς δεν θα αγανακτήσει ο Αθηναίος που κλείνεις συνεχώς το κέντρο για το ίδιο περίπου πράγμα; Πώς δεν θα μπερδευτεί ο πολίτης;

Πώς δεν θα μπερδευτεί ο πολίτης με τόσες διαφημίσεις και με τόσους σπόνσορες; Θα πατήσει κουμπί της τάδε εταιρείας που θα το έχει στήσει στο 21ο χιλιόμετρο της διαδρομής ή της δείνα που θα βρίσκεται λίγο πιο κάτω; Ποιο «πλήρωμα» θα ακολουθήσει στα social media; Τι φανέλα θα φορέσει; Με τι χορηγό πάνω; Παλιά έκανες προπόνηση για να τρέξεις, τώρα χρειάζεσαι εξάσκηση για να ξεχωρίσεις τους διαφημιζόμενους.

Ο Μαραθώνιος είναι από μόνος του ένα μεγάλος γεγονός. Για την κούρσα της Αθήνας έρχεται κόσμος από όλον τον πλανήτη. Κι ακριβώς για αυτούς τους λόγους, η διοργάνωση απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς κι εμπειρία από ανάλογα events παγκόσμιου βεληνεκούς.

Καλώς γίνεται ο Μαραθώνιος και μακάρι ο κόσμος να στραφεί ακόμη μαζικότερα στον αθλητισμό. Αλλά αυτό χρειάζεται να γίνει στοχευμένα, οργανωμένα. Να υπάρχουν κούρσες σε όλες τις περιόδους του έτους κι όχι όλοι μαζεμένοι σε έναν μήνα το Φθινόπωρο και σε δύο μήνες την Άνοιξη και στις αρχές Καλοκαιριού. Να γίνονται σε διαφορετικά μέρη κι όχι στα ίδια και στα ίδια. Να γίνει συνείδηση, δηλαδή, το άθλημα το ίδιο κι όχι μόδα η selfie με την ιδρωμένη φανέλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...