Μία απλή παράθεση περιστατικών, κάποιες φορές είναι διαφωτιστική.
Περιστατικό Νο. 1:
Στο περιθώριο της συζήτησης στην Βουλή στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει τον εξής διάλογο -εκτός μικροφώνου- με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα. Το θέμα είχε μεταφερθεί στην Παιδεία και την καταστροφική παρέμβαση της κυβέρνησης. Ο κ. Τζαβάρας απευθύνθηκε από το έδρανό του στον Πρωθυπουργό. «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ», είπε.
Ο κ. Τσίπρας θέλησε να απαντήσει με χιούμορ: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας ανταπάντησε: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Και ο Πρωθυπουργός επανήλθε με… αφοπλιστική απάντηση: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;»
Λίγες εβδομάδες αργότερα και με αφορμή την υπόθεση «Ηριάννα», η Αθήνα και η οδός Ερμού παραδίδονται στις καταστροφικές διαθέσεις των κουκουλοφόρων.
Από ποια μεριά είναι η κυβέρνηση, άραγε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει μία ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για το «πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης». Οι ομάδες αυτές βαφτίζονται «πολιτικές οργανώσεις». Και πάντως η βία και οι καταστροφές δεν καταδικάζονται.
«Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από την συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Περιστατικό Νο. 2.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δίνει μία συνέντευξη και επιτίθεται για πολλοστή φορά στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Επειδή εκείνος κάτι είπε για τους όρους και τις προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές.
Κατά τον κ. Ρήγα: «Ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην ασκεί πολιτική. Όταν οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί θεσμικοί παράγοντες επιβραβεύουν με δημόσιες δηλώσεις τους την προσπάθεια της χώρας, δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να μην το αντιλαμβάνεται και να ασκεί επί της ουσίας διαφορετική πολιτική. Δυστυχώς η ανεξαρτησία εμφανίζεται να είναι εντός εισαγωγικών. Εμείς ασκούμε μια πολιτική η οποία προφανώς βρίσκεται στον αντίποδα ορισμένων αντιλήψεων. Αν δεν αρέσει, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ασκούν πολιτική αυτοί που θα πρέπει να είναι θεματοφύλακες της οικονομίας ενός κράτους και να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια».
Λίγες ημέρες αργότερα, την Τετάρτη, ο «Ρουβίκωνας» εισβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πετάει κάτι φυλλάδια με επαναστατικές διακηρύξεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η εξής φράση: «Η ΤτΕ είναι ένα φρουραρχείο της ντόπιας και διεθνούς καπιταλιστικής τάξης και ως τέτοιο είναι εχθρικό έδαφος. Ένα ακόμα άβατο, πλάι στο άβατο της δημοκρατίας. Η καταπιεζόμενη και εκμεταλλευόμενη κοινωνία πρέπει να τα πατήσει αυτά τα άβατα ένα προς ένα και όλα μαζί…».
Περιστατικό Νο. 3
Υπό τις συνθήκες αυτές, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα.
Πρωταγωνιστής ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανακοινώνει μέσω κοινωνικών δικτύων ότι έχει εκπαιδευτεί στο «αντάρτικο πόλεων», κάτι νύχτες στην Βαρκελώνη, από Βάσκους.
Είναι η κανονικότητα που επανέρχεται στην χώρα, τώρα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να βγει στις αγορές…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News