Τα μυστικά της εύφορης κοιλάδας
Τα μυστικά της εύφορης κοιλάδας
Σε παλαιά ημερολόγια κοριτσιών υπήρχε η συμβουλή να ρίχνουν πριονίδι στην μπανιέρα τους, για να αποφεύγουν την «οδυνηρή θέα» του αιδοίου τους. Στην πραγματικότητα, το γυναικείο γεννητικό όργανο διαθέτει τόσο θαυμαστά προσόντα και λειτουργίες, ώστε το αδικεί μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση. Αν μη τι άλλο, η λέξη προέρχεται από το αρχαίο αίδομαι που σημαίνει σέβομαι, με ρίζα μάλλον σανσκριτική. Respect λοιπόν, για πολλούς και διάφορους λόγους. Οπως το ότι διαθέτουν κλειτορίδα που συναγωνίζεται, και ενίοτε ξεπερνά σε μέγεθος το ανδρικό μόριο. Δεν είναι μύθος αυτό. Ενα εντυπωσιακό γεγονός καταγράφηκε το 1744, από τον Βρετανό Σερ Εντουαρντ Χομ. Επρόκειτο για μια ιθαγενή από τις Δυτικές Ινδίες, η κλειτορίδα της οποίας είχε μήκος 5 εκ. και ήταν πιο χοντρή από ένα ανθρώπινο δάχτυλο. Το 1824, ο Γερμανός ιατρός Οτο Μπρεσλάου ανέφερε την περίπτωση μιας Αφρικανής που η κλειτορίδα της είχε μήκος 11,5 εκ. και διάμετρο 3,8 εκ. Πρώτη, και με διαφορά, πρέπει να ήταν μια γυναίκα με θηριώδη κλειτορίδα μήκους 18 εκ., την οποία ανέφερε σε μια επιστημονική διατριβή του ο Ελβετός βιολόγος του 18ου αιώνα, Αλμπρεχτ φον Χάλερ. Εκτός από αυτές τις… εξωφρενικές περιπτώσεις, οι κλειτορίδες είναι –κατά κανόνα- πολύ μικρότερες του ανδρικού μορίου. Υπερέχουν, όμως, στον τομέα των αισθήσεων αφού έχουν δύο φορές περισσότερες νευρικές απολήξεις απ’ ό,τι το πέος. Σύμφωνα με διάφορους σεξολόγους, τα πρώτα δύο εκατοστά της «σήραγγας του έρωτα» παράγουν τη μεγαλύτερη απόλαυση κατά τη διείσδυση. Γεγονός που δίνει ελπίδες στους (αδικημένους) μικροτσούτσουνους. Κατά τα άλλα, το παγκόσμιο ρεκόρ περισσοτέρων οργασμών ανήκει σε μια γυναίκα που έχυσε 134 φορές στη διάρκεια μιας ώρας. Οσο για τον μεγαλύτερης διάρκειας συνεχή οργασμό, χρονομετρήθηκε στα 43 δευτερόλεπτα και η… τυχερή είχε 25 ηδονικούς σπασμούς στη σειρά.
Παρά τα λεγόμενα διαφόρων κακόβουλων αρσενικών, ο γυναικείος κόλπος δεν είναι μια μαύρη τρύπα που καταπίνει τα πάντα. Η γυναίκα με το μεγαλύτερο -καταγραμμένο ιατρικά- κόλπο ήταν η πελώρια Αννα Χέινινγκ Σουάν (1846-1888), ύψους 2,27 μέτρων, που αποτέλεσε έκθεμα στο περιβόητο τσίρκο του Π. Τ. Μπάρνουμ και γέννησε ένα μωρό βάρους 11 κιλών και ύψους 71 εκ. –τον μεγαλύτερο μπέμπη στην ιστορία της μαιευτικής! Τα ιατρικά χρονικά, πάντως, έχουν πλήθος αντίθετων περιστατικών: γυναίκες των οποίων ο (απόλυτα λειτουργικός) κόλπος τους είχαν βάθος λιγότερο από δυόμισι εκατοστά. Οι μικρότεροι κόλποι, ωστόσο, είναι αυτοί που απλά δεν υπάρχουν. Υπολογίζεται ότι ένα στα 5.000 νεογέννητα κοριτσάκια έρχεται στον κόσμο χωρίς διαμορφωμένο κόλπο και απαιτείται ειδική χειρουργική επέμβαση για τη διάπλασή του. Ο γυναικείος κόλπος είναι απίστευτα ελαστικός. Συνήθως, τα τοιχώματά του ακουμπούν το ένα στο άλλο. Οταν όμως χρειάζεται να αποχωρισθούν, για να υποδεχθούν το ανδρικό μόριο ή το ταμπόν, ανοίγουν μέχρι πέντε εκατοστά. Μπορούν, φυσικά, να αυξήσουν πολύ περισσότερο την ελαστικότητά τους –ιδίως όταν περνά από εκεί ένα μωρό, καθ’ οδό για τον έξω κόσμο.
Ο κόλπος, όπως και το μάτι, είναι ένα όργανο με σύστημα αυτοκάθαρση και απολυμαίνεται χάρη στην εκκένωση των υγρών που παράγει. Με τις εκκρίσεις αυτές αποβάλλονται από τα τοιχώματά του νεκρά κύτταρα και μικρόβια. Στη διάρκεια ενός φυσιολογικού έμμηνου κύκλου αποβάλλονται συνολικά από δύο μέχρι έξι κουταλάκια αίμα. Τον υπόλοιπο μήνα τον αιδοίο εκκενώνει μισό κουταλάκι υγρών κάθε μέρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες γυναίκες τα χείλη του αιδοίου είναι ασύμμετρα, με την μια πλευρά συνήθως μεγαλύτερη της άλλης. Η απόχρωσή τους δεν συνδέεται αναγκαστικά με τον τόνο του υπολοίπου δέρματος. Πολλές ανοιχτόχρωμες γυναίκες έχουν σκούρα ή πορφυρά αιδοιικά χείλη, ενώ οι μελαχρινές μπορεί να έχουν πιο ανοιχτό τόνο σε αυτό το σημείο. Το τριχωτό έχει τη δική του –πανάρχαια- σημασία και έναν ιδιαίτερο λειτουργικό σκοπό. Στους προϊστορικούς χρόνους η ήβη προστάτευε τα γυναικεία ενδότερα από την επιβλαβή είσοδο μικροβίων και μικροοργανισμών. Στις μέρες μας τα εσώρουχα έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά. Αρκετοί φυσιολόγοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο γυναικείος θάμνος συνεχίζει να διατηρεί μια άλλη, καθαρά ερωτική λειτουργία, καθώς συγκρατεί τις οσμές που αναδίδει το αιδοίο. Κάτι που ξετρελαίνει πολλούς άντρες, με τον ίδιο τρόπο που… προσέλκυε τους μακρινούς προγόνους των σπηλαίων. Το μήκος του τριχωτού διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Η πιο «μαλλιαρή» περίπτωση είχε μήκος τρίχας 71 εκατοστών –αρκετό για να πλεχθεί κοτσίδα! Μετά απ’ όλα αυτά, επόμενο είναι το αιδοίο να διαθέτει τα περισσότερα υποκοριστικά από κάθε άλλο σημείο του γυναικείου σώματος. Κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμό αυτό σε περισσότερες από 1.000 αναγνωρισμένες εκφράσεις, όπως «φλογισμένα χείλη», «γητεύτρα φιδιών», «Νότιος Πόλος», «κάθετη γκριμάτσα», «μαλλιαρό στρείδι», «ηδονοθήκη» κ.ά. Στα μάγκικα λέγεται και «ψωλότσεπη», ενώ στα (ευφάνταστα) καλιαρντά ονομάζεται, μεταξύ άλλων, «ψωλάραγμα» και «καυλομαξίλαρο».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News