552
Η Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς στα αποδυτήρια της Εθνικής Κροατίας, χειροκροτείται από τον Πούτιν αλλά και τον Μόντριτς | Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Λιγούρηδες με την πρόεδρο της Κροατίας

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 16 Ιουλίου 2018, 13:39
Η Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς στα αποδυτήρια της Εθνικής Κροατίας, χειροκροτείται από τον Πούτιν αλλά και τον Μόντριτς
|Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Λιγούρηδες με την πρόεδρο της Κροατίας

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 16 Ιουλίου 2018, 13:39

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως φυσικά και τα βουλιμικά social media, την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, επιβεβαιώνει περίτρανα μία μεγάλη αλήθεια: ό,τι και να λέμε, στο άβατο του ποδοσφαίρου το γυναικείο φύλο θα αντιμετωπίζεται πάντα ως κάτι εξωτικό, λες και δεν υπάρχει άλλος χώρος για δεύτερο θηλυκό – εκτός από τη «στρογγυλή θεά».

Για όσους αμφιβάλλουν, η 50χρονη πολιτικός ήταν η γυναίκα που «αναζητήθηκε» περισσότερο στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Και γιατί; Επειδή την είδαμε με τη στολή της Εθνικής Κροατίας στα ματς στη Ρωσία.

#ubojubojzanarodsvoj ????⚽️?

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh) on

Εντάξει, η γεννημένη τον Απρίλιο του 1968 στη Ριέκα, πολιτικός δεν μπορούσε εύκολα να περάσει απαρατήρητη, δεν δείχνει να επιθυμεί κάτι τέτοιο. Είναι γοητευτική και η εικόνα της στις εξέδρες των επισήμων με αμφίεση μια ερυθρόλευκη φανέλα είναι κάτι που αποτυπώνεται εύκολα. Από εκεί όμως παραδίδεται έτοιμη προς βρώσιν στην κρεατομηχανή των (social) media.

uNARHVj0

Φαίνεται πως όταν είσαι γυναίκα και με κάποιον τρόπο αποκτάς πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τέτοια ποδοσφαιρική φιέστα, το πιθανότερο είναι ότι, αργά ή γρήγορα, τα τακούνια σου θα μπερδευτούν με το γρασίδι, προκαλώντας διάφορα πικάντικα, ακόμη και σεξιστικά σχόλια.

Σχολιάστηκε για παράδειγμα ποικιλοτρόπως, το γεγονός ότι η ενθουσιώδης Κολίντα «εισέβαλε» στα αποδυτήρια «αγκαλιάζοντας τους ποδοσφαιριστές και τον αρχηγό της Κροατίας», όταν η ομάδα απέκλεισε τη Δανία.

Και επανέλαβε, λένε, την ίδια… τακτική, όταν η Κροατία απέκλεισε και τη Ρωσία εντός έδρας, ύστερα από έναν πολύ δραματικό προημιτελικό (τον ημιτελικό με τους Αγγλους τον έχασε λόγω της παρουσίας της στη Σύνοδο του NATO).

Βέβαια ξέχασαν οι περισσότεροι ότι το 2010 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, η τότε βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία είχε σπεύσει να συγχαρεί τους θριαμβευτές ισπανούς παίκτες στα αποδυτήρια για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο – για να δει τελικά τον αρχηγό της ομάδας Κάρλες Πουγιόλ να βγαίνει από το ντους μόνο με μια πετσέτα στη μέση.

Αλλά η γιαγιά Σοφία δεν βγάζει ιστορία. Ενώ η πενηντάρα Κροάτισσα εξάπτει τη φαντασία, των λιγούρηδων.

Αλλωστε δεν είναι μόνο αυτό. Τώρα που η Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς ξαναβγήκε στο προσκήνιο, αναδύθηκαν μαζί της και οι ίδιες φωτογραφίες, στις οποίες φέρεται να ποζάρει φιλήδονα φορώντας ένα καυτό λεοπάρ μπικίνι που αφήνει ελάχιστα στη φαντασία.

kolinda

Η Κόκο Οστιν ποζάρει στην παραλία, αλλά όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για την Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς (Twitter)

kolinda1

Yπάρχει η μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια ότι στις φωτογραφίες δεν εικονίζεται η ίδια, αλλά η αμερικανίδα Κόκο Οστιν, μοντέλο και σύζυγος του ράπερ Ice T. Αλλά, ξέρετε τι λένε: ποτέ μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία. Και «ωραία ιστορία» στον κόσμο του ποδοσφαίρου και των social media είναι ότι η Κολίντα είναι μια πολιτικός που κάποτε ποζάριζε με μπικίνι και τώρα μπουκάρει στα αποδυτήρια για να χαζέψει γυμνούς ποδοσφαιριστές.

Στην εποχή του γρήγορου Internet και των γρήγορων παρεξηγήσεων η όποια ομοιότητα ανάμεσα στις δύο γυναίκες αποδείχτηκε με άνεση υπέρ-αρκετή για να προκαλέσει θερμά επεισόδια στο Twitter με σχόλια του τύπου «κάνε με κροάτη υπήκοο για μια μέρα» και «κατά πού πέφτει η πρεσβεία της Κροατίας;».

Και κάπως έτσι, η Κροατία μπήκε στον χάρτη της επικαιρότητας, όχι μόνο για όσα κατάφερε στο γήπεδο, αλλά και για όσα συνέβησαν στις κερκίδες των επισήμων και στα αποδυτήρια. Οχι επειδή ο Μόντριτς έδωσε όλο του το είναι στο γήπεδο, αλλά επειδή η Κολίντα τον αγκάλιαζε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...