457
|

Οι επιθέσεις του Βερύκιου

Avatar testSO 20 Δεκεμβρίου 2014, 00:06

Οι επιθέσεις του Βερύκιου

Avatar testSO 20 Δεκεμβρίου 2014, 00:06

Αρχές του έτους, ο Δήμος Βερύκιος, δημοσιογράφος που ασχολείται κυρίως με Αμυντικά θέματα – ο ίδιος παραδέχεται ότι συναντάει ακόμα και τώρα, που είναι στη φυλακή, τον Άκη Τσοχατζόπουλο –  είχε γίνει θέμα, για μια χυδαία ομοφοβική επίθεση, στον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ. Γράφτηκαν πολλά τότε, κι εμείς γράψαμε εδώ κι εδώ, και ο ίδιος έκανε «δήλωση μετάνοιας» που, μεταξύ άλλων, έλεγε ότι «δεν είμαι ομοφοβικός και δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τις στάσεις των ομοφοβικών». Επίσης, έκλεινε την επιστολή του με τη φράση «με ειλικρινή μεταμέλεια». Τότε, είχα γράψει ότι «μόνο τέτοια δεν είναι και, στην πραγματικότητα, ζέχνει από κουτοπονηριά και χλευασμό για τους ομοφυλόφιλους»

Με αφορμή τον θάνατο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, λοιπόν, ο δημοσιογράφος «χτύπησε» και πάλι. Αμφιβάλλοντας για την εκδοχή που έδωσαν οι Αρχές, αυτή του βίαιου θανάτου από στραγγαλισμό, ρώτησε τον συνάδελφό του, αν η αστυνομία «έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να "πήγε" πάνω στην ερωτική πράξη;». Όσοι το ακούσετε, θα καταλάβετε ότι είναι τόσο χυδαία η επίθεση που κάνει στον Κουμανταρέα, πέραν της εξύβρισης νεκρού, που ελπίζω η οικογένεια του συγγραφέα να μη τον αφήσει να περάσει αβρόχοις ποσίν. 

Κατά περίεργο λόγο, οι επιθέσεις του Βερύκιου, έχουν γίνει σε σπουδαίους και εξαιρετικά ευγενικούς δημιουργούς. Τέτοιος είναι ο Κορτώ, τέτοιος ήταν ο Κουμανταρέας. Προφανώς, το «αντριλίκι» του, εκδηλώνεται όταν επιτίθεται σε ανθρώπους που δεν θα ξόδευαν δευτερόλεπτο από τη ζωή τους για να μάθουν ποιος είναι και τι κάνει. Λόγου χάρη, αναπαράγει άθλιες συκοφαντίες ναζιστών, ενάντια στη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα. Η οποία, όμως, με ένα μακροσκελές κείμενο με στοιχεία, μας πληροφορεί και για διάφορα  ραντεβού και «αβρότητες» με τον φυλακισμένο, πρώην υπουργό Άμυνας. Οι ζωντανοί, είθισται να λύνουν οι ίδιοι τις διαφορές. Η επίθεση σε νεκρό, όμως, είναι προσβολή και για εμάς τους ζωντανούς. Στη δε συγκεκριμένη περίπτωση, ο Βερύκιος συμπράττει ανοιχτά με έναν ναζί. Ο Χρήστος Γούδης, εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος, στην πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων, να μετονομαστεί η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σε Δημοτική Αγορά Κυψέλης «Μένης Κουμανταρέας», προς τιμή του ανθρώπου που τίμησε όσοι λίγοι την περιοχή και την Αθήνα, αλλά ακόμα και τον συγκεκριμένο χώρο, όσο λειτουργούσε ως ελεύθερο πολιτιστικό κέντρο, επιτέθηκε σκαιότητα  στον νεκρό Κουμανταρέα, και πρότεινε «να φυτέψουμε και συκιές προς τιμήν του», όπως γράφτηκε εδώ.

Στην περίπτωση του Κορτώ, το ΕΣΡ, μετά το αρχικό, αστείο πρόστιμο που το είχε βάλει, επανεξετάζει την υπόθεση. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ενημερωθεί άμεσα και να τη δει σε συνδυασμό και με αυτή την, ακόμα πιο χυδαία, συμπεριφορά του. Διότι, μπορεί το ρητό να λέει «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού» αλλά για να έχει νόημα, εκτός από το να είναι άνδρας κανείς, πρέπει να έχει και ψήγματα σοφίας. Ή ανθρωπιάς. Και από τον Βερύκιο και τους όμοιούς του, δείχνει να λείπουν και τα δυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News