416
|

Η ζωή μου όλη: Η λάγνα σοκολάτα της Αγγέλας

Avatar Αναστασία Λαμπρία 31 Δεκεμβρίου 2009, 13:24

Η ζωή μου όλη: Η λάγνα σοκολάτα της Αγγέλας

Avatar Αναστασία Λαμπρία 31 Δεκεμβρίου 2009, 13:24

Όχι προλαβαίνεις! Φτιάξτο το γλύκισμα αυτό, και τη νύχτα σπάσε ένα ρόδι να γεμίσει πορφυρά σπιριά ευγονίας και χαράς το κατώφλι κι άσε τις γκρίνιες μωρό μου.

Θες κι άλλο επιχείρημα; Από τότε που ο αναρχίζων για την εποχή Ντούζαν Μακαβέγιεφ μας κέρασε το Sweet Movie και τη βουτιά στη σοκολάτα, διεύρυνε τον λαγνικό μας ορίζοντα. Μμμμμ σε βλέπω να ενδιαφέρεσαι ξαφνικά. Μα τι νομίζεις; ότι τον πόθο τον διεγείρουν στρινγκ με μπριγιαντάκια και μπόξερ που στη θέση του πέους είναι ο σκούφος του Άη Βασίλη; Αυτά είναι για τους βαρετούς και ανέμπνευστους.

Έλα ανασκουμπώσου σε λιγότερο από δύο ώρες θα χεις φτιάξει κάτι που θα ξεσηκώσει τους παρισταμένους:

Η λάγνα σοκολάτα της Αγγέλας

6 αυγά, χωρισσμένα ασπράδια από κρόκους

μια πρέζα αλάτι
125 γρ, μαλακό ανάλατο βούτυρο
400 γρ. λιωμένη τζαντούγια (εξαιρετική ποικιλία σοκολάτας)
1 κουταλιά της σούπας λικέρ Frangelico ή ρούμι
100 γρ. φουντούκια ψιλοκκομένα
100.γρ λιωμένη κουβερτούρα

για το αμαρτωλό γλάσο:

100 γρ ολόκληρα φουντούκια
124 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας λικέρ Frangelico ή ρούμι
125 γρ. κουβερτούρα

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την τζαντούγια κι έπειτα ρίχνουμε το λικέρ

Τους κρόκους,και τα τριμμένα φουντούκια. Σειρά έχει η λιωμένη κουβερτούρα και στο τέλος με τις γνωστές μαλακές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω προσθέτουμε τα ασπράδια μαρέγκα σταδιακά. Ρίχνουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί (των 23 εκ) και το ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρις ότου αρχίζει να ξεκολλάει από τα εσωτερικά τοιχώματα.

Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Ψήνουμε τα φουντούκια σε ένα σκέτο τηγάνι μέχρι το άρωμά τους να αρχίζει να σας παίρνει το νου. Κουνάμε συνρχώς το τηγάνι για να μην αρπάξουν από τη μια και μείνουν ωμά από την άλλη. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα αφήνουμε οπωσδήποτε να κρυώσουν! (Αν προστεθούν ζεστά θα αφήσουν το λάδι τους μέσα στη γκανάς)

Σε μια βαριά απλωτή κατσαρόλα, ανακατεύουμε, πάνω σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα, το λικέρ και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε το γλάσο να είναι αφράτο και μεστό για να καλύψει ηδονικά το γλυκό.

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το γλυκό σε μια μεγάλη πιατέλα . Το λούζουμε αναστενάζοντας με το γαργαλιστικό γλάσο και το στεφανώνουμε με τα ψημμένα φουντούκια.

( Η συνταγή, για οκτώ άτομα, είναι της Nigella Lawson).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News