645
|

Αντης Χατζηκωστής: Τον σκότωσε (κι αυτόν) η ΜΙΤ…

Μακάριος Δρουσιώτης Μακάριος Δρουσιώτης 13 Ιανουαρίου 2010, 16:33

Αντης Χατζηκωστής: Τον σκότωσε (κι αυτόν) η ΜΙΤ…

Μακάριος Δρουσιώτης Μακάριος Δρουσιώτης 13 Ιανουαρίου 2010, 16:33

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας έγινε στη Λευκωσία ένα άγριο φονικό. Δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου εκδοτικού συγκροτήματος της Κύπρου, «Δίας». Ο φόνος προκάλεσε σοκ στη Λευκωσία. Ο τρόπος με τον οποίον ενήργησαν οι δράστες, σε στιλ 17Ν, προκάλεσε κλίμα φοβίας και ανασφάλειας στην κοινωνία. Ενόσω το νεκρό σώμα του θύματος ήταν ακόμη στην άσφαλτο, προτού υπάρξει στοιχειώδης έστω ενημέρωση ή προκαταρκτική διερεύνηση, πολιτικοί και άλλοι παράγοντες έσπευσαν να προσδώσουν πολιτική χροιά στο έγκλημα.

Ένα εθνικιστικό blog διασύνδεσε τη δολοφονία μ’ ένα παλαιότερο κείμενο μιας οικοκυράς που ζει στο Λονδίνο και έχει αποκτήσει ειδικότητα στο να μαγειρεύει συνωμοσίες. Με απίστευτη ταχύτητα το κείμενο αυτό εξαπλώθηκε στον κυβερνοχώρο, επιβεβαιώνοντας τη δίψα του συγκεκριμένου κοινού για ιστορίες με ξένους δάκτυλους.

Το κείμενο, υπό τον τίτλο «UNFICYP και Πλατφόρμα του ΝΑΙ στοχοποιούν και δημοσιογράφους!», ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η UNFICYP, δηλαδή ο ΟΗΕ, είναι ο ηθικός αυτουργός εκστρατείας «αποδυνάμωσης και υπόσκαψης της αντίστασης» του συγκροτήματος «Δίας», το οποίο «πρωτοστάτησε στη δυναμική και πατριωτική εκστρατεία απόρριψης του εκτρώματος Ανάν».

Εν πολλοίς, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, «με διασυνδέσεις με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙ6 και αμερικανικές αντίστοιχες» (η εντός εισαγωγικών αναφορά είναι της οικοκυράς), καθίσταται ύποπτος για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή!
Η UNFICYP είναι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο. Βρίσκεται στο νησί από το 1964 και περιφρουρεί τη γραμμή Αττίλα από το 1974 για να κοιμούνται τα βράδια ήσυχοι οι Κύπριοι πατριώτες.

Το 2004, η UNFICYP και ειδικά τα προγράμματα UNDP και UNOPS κατηγορήθηκαν στη βάση εγγράφων που παραποιήθηκαν ή παρερμηνεύτηκαν ότι εξαγόρασαν συνειδήσεις για να εξασφαλίσουν στήριξη στο σχέδιο Ανάν. Το ζήτημα έχει συζητηθεί εξαντλητικά και οι ισχυρισμοί αυτοί γελοιοποιήθηκαν. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε ούτε για μια στιγμή τον εθνικιστικό θίασο από του να εμπλουτίζει τις θεωρίες του με νέα «στοιχεία» και να ανακυκλώνει τα παλιά. Από το 2004 και εντεύθεν, για οτιδήποτε συμβεί στην Κύπρο φταίει το σχέδιο Ανάν!

Λέγαμε, λοιπόν, για τα blogs που φωτογράφισαν ως ηθικούς αυτουργούς του φόνου τα Ηνωμένα Έθνη, επειδή το συγκρότημα «Δίας» θα εναντιωθεί σ’ ένα νέο σχέδιο λύσης του Κυπριακού. Η εφημερίδα του συγκροτήματος, «Σημερινή», έδωσε επίσης πολιτική χροιά στο έγκλημα και το συνέδεσε με την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Άλλοι, έγραψαν ότι τον Άντη Χατζηκωστή τον σκότωσε η ΜΙΤ (κι αυτόν) και άλλοι ότι είναι μια συνωμοσία των ξένων δυνάμεων για αποσταθεροποίηση, με μόνο τεκμήριο το γεγονός ότι το σπίτι του θύματος βρίσκεται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία!

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν ένας απολίτικος, ενθουσιώδης και δυναμικός επιχειρηματίας. Τόσο πολύ επιχειρηματίας ήταν, που πρόσφατα υπέγραψε παχυλό συμβόλαιο με το UNDP για να κάνει τις τηλεοπτικές παραγωγές μιας εκστρατείας συμφιλίωσης ενόψει της υποβολής νέου σχεδίου λύσης! Ναι, καλά το διαβάσατε, ως επιχειρηματίας, το θύμα είχε αναλάβει να προβάλει, επί πληρωμή, το νέο σχέδιο λύσης. Κι αυτοί ισχυρίζονται ότι ήταν τόσο αποφασιστικά εναντίον, που τον σκότωσαν! Ο απόλυτος παραλογισμός.

Κανένας φόνος δεν έγινε στην Κύπρο από το 1974 και μετά για πολιτικούς λόγους. Κι αν θα γινόταν ένας τέτοιος φόνος, ο τελευταίος στόχος θα ήταν ο Άντης Χατζηκωστής. Ήδη ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι τα πολιτικά κίνητρα είναι ένα εντελώς απομακρυσμένο ενδεχόμενο.

Ένας νέος και αξιόλογος άνθρωπος δολοφονήθηκε άνανδρα, αφήνοντας πίσω του μια οικογενειακή τραγωδία. Κι αυτά τα γεράκια με τα αρρωστημένα μυαλά, οι… προασπιστές «αρχών και των αξιών» που δεν έχουν σεβαστεί τίποτα μέχρι σήμερα, επιχειρούν να αυξήσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο εμπορευόμενοι ένα άταφο πτώμα. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, όταν μαζεύτηκαν σαν τα όρνεα για να φάνε από το λείψανό του…

Ο κυπριακός εθνικισμός έχει φάει τη μισή Κύπρο, έχει κατασπαράξει όλα τα σχέδια λύσης και ειρήνευσης και ακόμη δεν έχει χορτάσει. Τώρα, που δεν έχει τίποτε άλλο να φάει, άρχισε να τρώει τις σάρκες του. Φοβερό, ανατριχιαστικό, αλλά δυστυχώς αληθινό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News