428
|

Αφροδισιακή Χλωρίδα

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 10 Ιουνίου 2011, 06:47

Αφροδισιακή Χλωρίδα

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 10 Ιουνίου 2011, 06:47
Το φαγητό που τρώμε μπορεί να έχει άμεση επίδραση στις ερωτικές μας δραστηριότητες (δες προηγούμενη ανάρτηση). Επηρεάζει τις ορμόνες, τη χημεία του εγκεφάλου, τα επίπεδα της ενέργειας. Μερικά φαγητά λειτουργούν ψυχοδραστικά και άλλα αυξάνουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, με θετικές επιπτώσεις στη λίμπιντο. Οπως τα σπαράγγια -καλή τους ώρα! «Ξυπνά τη λαγνεία στον άνδρα και τη γυναίκα», έγραφαν κάποιοι γαλλικοί οδηγοί του 19ου αιώνα. Για αυτό συνήθιζαν να σερβίρουν στους γαμπρούς και τις νύφες από τρία πιάτα με «ερωτικά ακόντια», όπως ονόμαζαν τα σπαράγγια, στη διάρκεια του γαμήλιου δείπνου. Ήξεραν, φυσικά, πολύ καλά τους λόγους που το έκαναν: το σπαράγγι αποτελεί σημαντική πηγή κάλιου, βιταμίνης A, C και Β6, θειαμίνης και φολικού οξέως. Το τελευταίο συντελεί στην παραγωγή ισταμίνης, που είναι απαραίτητη για την επίτευξη του οργασμού και στα δύο φύλα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το αβοκάντο που περιέχει τη βιταμίνη Β6 (βοηθά στη παραγωγή της αντρικής ορμόνης), κάλιο (βοηθά στη ρύθμιση του θυρεοειδή αδένα της γυναίκας) και φολικό οξύ. Οι Αζτέκοι το ονόμαζαν ahuacuati, που σημαίνει «δέντρο των όρχεων», ενώ οι καθολικοί ιερείς της Ισπανίας το θεωρούσαν τόσο αισχρά σεξουαλικό, ώστε απαγόρευαν στους πιστούς τη βρώση του.

Από τα ζαρζαβατικά, τα ραπανάκια θεωρούνται ιδανικά για να ανοίγουν την όρεξη -όχι μόνο την πεπτική, αλλά και την ερωτική. Η φήμη αυτή τα συνοδεύει από τα βάθη των αιώνων: οι φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου τα θεωρούσαν θεϊκά αφροδισιακά, κυρίως λόγω της καυτερής γεύσης που… αναστάτωνε τους συνδαιτημόνες. Ανάμεσα στα αφροδισιακά που μας προσφέρει η φύση, το σύκο κατέχει εξέχουσα θέση. Κυρίως χάρη στα αμινοξέα που περιέχει και τα οποία θεωρούνται πολύ καλοί ανελκυστήρες της λίμπιντο. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι το συνέδεαν με τον έρωτα και τη γονιμότητα και το ανοιχτό σύκο θεωρείτο πιστή απομίμηση του αιδοίου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στη Βίβλο οι πρωτόπλαστοι φορούσαν φύλλα συκής για να κρύψουν τα γεννητικά τους όργανα. Το φαλλικό σχήμα του καρότου και της μπανάνας είναι ένας καλός λόγος (αλλά όχι ο κυριότερος) για να κερδίσουν μια θέση στην αφροδισιακή χλωρίδα. Το καρότο είναι προικισμένο με πολλές βιταμίνες και την καροτίνη-βήτα. Από τα αρχαία χρόνια το θεωρούσαν εξαιρετικό διεγερτικό και στο Μεσαίωνα οι βασιλείς το χρησιμοποιούσαν για να αποπλανούν τις (ενίοτε και τους) υποτελείς στο παλάτι. Από τη δική της πλευρά, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Β όπως η ριβοφλαβίνη που αυξάνει την ενέργεια του σώματος. Περιέχει επίσης χηλικές ενώσεις μετάλλων και ένα ένζυμο, τη βρομελίνη, που πιστεύεται ότι βοηθά τη λίμπιντο και μπορεί να καταπολεμήσει την ανικανότητα στον άντρα. Η λίστα των αφροδισιακών δεν εξαντλείται εδώ, φυσικά. Θα συνεχίσουμε λοιπόν το… σερβίρισμα στην επόμενη ανάρτηση, με τις πολυθρύλητες ιδιότητες των μπαχαρικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News