197
Από τη φωτιά της 6 Αυγούστου στη Φθιώτιδα κάηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια, ενώ άλλα είκοσι υπέστησαν σοβαρές ζημιές | lamianow.gr

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών σε 49χρονο για εμπρησμό στη Ζάκυνθο – Σοκ από την ομολογία 14χρονου για τις φωτιές στη Φθιώτιδα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 13:40
Από τη φωτιά της 6 Αυγούστου στη Φθιώτιδα κάηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια, ενώ άλλα είκοσι υπέστησαν σοβαρές ζημιές
|lamianow.gr

Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών σε 49χρονο για εμπρησμό στη Ζάκυνθο – Σοκ από την ομολογία 14χρονου για τις φωτιές στη Φθιώτιδα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 13:40

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε 49χρονος κάτοικος της Ζακύνθου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών χωρίς αναστολή ή δικαίωμα έφεσης.

Ο 49χρονος Ζακυνθινός συνελήφθη καθώς πριν από δύο ημέρες έβαλε φωτιά σε οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του, στο χωριό Αμπελόκηποι, με αποτέλεσμα να καούν πάνω από δύο στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Στη Φθιώτιδα, 14χρονος ομολόγησε μπαράζ εμπρησμών στις αρχές του μήνα, στην περιοχή Θεολόγος.

«Εβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Συνελήφθησαν επίσης οι γονείς του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας του.

Ο 14χρονος εντοπίστηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος να βάζει φωτιά χρησιμοποιώντας σπίρτα. Κατά την ανάκρισή του ομολόγησε ότι έβαλε εννέα φωτιές από τις συνολικά 13 που ξέσπασαν στον Θεολόγο Φθιώτιδας το χρονικό διάστημα 5 – 17 Αυγούστου.

Στις 6 Αυγούστου εκκενώθηκε ο οικισμός Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ., όπου κάηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια, υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον είκοσι και αποτεφρώθηκαν πάνω από 2.000 στρέμματα δάσους.

Ερώτημα παραμένει η ποινική μεταχείριση της οποίας θα τύχει ο ανήλικος, με δεδομένο ότι σε αντίστοιχη περίπτωση προ ετών, στο νησί της Ανδρου, νεαρός που επίσης είχε ομολογήσει σειρά εμπρησμών αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...