Tρία 24ωρα μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μίλτος Τεντόγλου πάτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, μολονότι ήταν κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι (Τόκιο-Βιέννη-Αθήνα) είχε και πάλι διάθεση για χιούμορ στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, έχοντας στο πλευρό του τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.
Ο έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στον αγώνα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, παραδέχθηκε και πάλι την ανωτερότητα του Κουβανού Ετσεβερία, από τον οποίο στέρησε την πρωτιά με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 μ. και αποκάλυψε πως πρότυπό του είναι ο θρυλικός κουβανός άλτης μήκους Ιβάν Πεντρόσο.
«Χρειάζεται επιμονή, θυσίες και αφοσίωση» είπε για τη συνταγή της επιτυχίας.
«Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε. Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι. Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω Covid, και το ταξίδι και η διαμονή. Έχω πάει σε αρκετούς αγώνες και ήξερα πώς να κινηθώ. Το διαχειρίστηκα πολύ καλά. Ήμουν ήρεμος και ακολούθησα το πλάνο. Το πρότυπο μου είναι ο Ιβαν Πεντρόσο, άλτης μήκους από την Κούβα» είπε μεταξύ άλλων ο 23χρονος αθλητής από τα Γρεβενά.
Οσον αφορά την παραδοχή του, μετά τον τελικό, ότι ο Ετσεβερία, ο οποίος πήδηξε επίσης 8,41 μ. αλλά πήρε το ασημένιο μετάλλιο λόγω χειρότερης δεύτερης καλύτερης προσπάθειας από τον Τεντόγλου, ο έλληνας Ολυμπιονίκης είπε: «Το πιστεύω ότι ήταν καλύτερος αθλητής από εμένα και στον αγώνα ήταν καλύτερος. Απλά έτυχε να τον κερδίσω. Και τη δεύτερη θέση να έπαιρνα, δεν θα είχα πρόβλημα».
Ο Τεντόγλου μίλησε και για το γεγονός ότι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με το τελευταίο του άλμα. «Αντιδρώ πολύ καλά στην πίεση. Μπορεί να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κάνω καλή επίδοση και συμβαίνει συνέχεια. Μόνο μια φορά πήδηξα καλά στην πρώτη μου προσπάθεια στο κλειστό στο Τόρουν, που είχα το πόδι μου και ήταν σαν η πρώτη φορά να ήταν η τελευταία. Μάλλον συγκεντρώνομαι και ξέρω τι να κάνω. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τελικό το πρωί. Ευτυχώς που είχα πάει νωρίτερα και είχα προετοιμαστεί».
Σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στο Παρίσι, αλλά και αν σκοπεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 να πραγματοποιήσει ανάλογη είσοδο με αυτή στο Τόκιο, όπου στην παρουσίαση των αθλητών έκανε το Gear Second του Luffy από το «One Piece», δήλωσε:
«Στο Παρίσι ελπίζω να μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο πάλι. Θα μπω πάλι με Anime, αλλά με άλλη κίνηση».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News