256
Ο κ. Μηταφιδης σε εναγκαλισμό με τον Αλέξη Τσίπρα υπό το βλέμμα του βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέκου Τριανταφυλλίδη | φωτ. αρχείου/ΙΝΤΙΜΕnews

NΔ για Μηταφίδη: Τι λέει ο κ. Τσίπρας για τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη;

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 15:42
Ο κ. Μηταφιδης σε εναγκαλισμό με τον Αλέξη Τσίπρα υπό το βλέμμα του βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέκου Τριανταφυλλίδη
|φωτ. αρχείου/ΙΝΤΙΜΕnews

NΔ για Μηταφίδη: Τι λέει ο κ. Τσίπρας για τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη;

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 15:42

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης εμφανίστηκε να λέει ευθαρσώς σε κομματική εκδήλωση ότι υπάρχουν «αποφάσεις και αποφάσεις» του Συμβουλίου της Επικρατείας, εννοώντας ότι κάποιες μπορούν να είναι περισσότερο ανεκτές ή κομματικά αποδεκτές από κάποιες άλλες, όπως για παράδειγμα η τελευταία για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και το ζήτημα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

«Φτάνει πια με τη προσήλωση στη νομιμότητα», «δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη  ‘σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ’», αναφώνησε, «υπενθυμίζοντας» ότι «το ΣτΕ έβγαλε συνταγματικά μέχρι και τα μνημόνια», σε μία όχι και τόσο καινοφανή -μεταξύ των συντρόφων του- αντίληψη για τη στάση που θα πρέπει να τηρεί το κόμμα του απέναντι σε (μη αρεστές) αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Το σχόλιο Μηταφίδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις (με το σχετικό βίντεο να επισυνάπτεται σε πλήθος αναρτήσεων στα social media), με τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση καλώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή.

«Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για το μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως “φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα” και ότι “δεν μπορεί να δεχτεί την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ”.

»Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

»Εκφράζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη που ακούστηκαν δημόσια σε επίσημη κομματική εκδήλωση;

»Υιοθετεί ο κ. Τσίπρας τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της;

»Αυτή είναι η άποψή τους για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου;»  αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...