395
| George Vitsaras / POOL / SOOC

Εμβόλιο ή φυσιολογικός ορός; Μία απάντηση στους συνωμοσιομανείς «με τα μαύρα μεσάνυχτα»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 09:27
|George Vitsaras / POOL / SOOC

Εμβόλιο ή φυσιολογικός ορός; Μία απάντηση στους συνωμοσιομανείς «με τα μαύρα μεσάνυχτα»

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 09:27

Οι πάσης φύσεως συνωμοσιολόγοι που τόσο έχουν «ταλαιπωρήσει» από την αρχή της πανδημίας επιστήμονες και απλούς πολίτες με τις θεωρίες που ανακαλύπτουν και διαδίδουν μέσω των social media, «ξαναχτύπησαν», αυτή τη φορά με αφορμή το εμβόλιο και τον εμβολιασμό του Πρωθυπουργού. Οι συνωμοσιομανείς «έψαξαν», «ανέλυσαν» και «βρήκαν» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε το εμβόλιο, αλλά η σύριγγα δεν περιείχε παρά φυσιολογικό ορό.

Και όλα αυτά για να… «αποδείξουν» ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είναι ασφαλές, είναι επικίνδυνο και ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι που εμβολιάστηκαν για να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες αυτής της χώρας, απλώς δεν έκαναν το εμβόλιο. Κοινώς ψεύδονταν, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Οσο όμως εξοργιστική είναι η νέα θεωρία που «ανέπτυξαν» οι ομοϊδεάτες του Κυριάκου Βελόπουλου (μόνη εξαίρεση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου) όσον αφορά το εμβόλιο, η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως από τη νοσηλεύτρια και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ), μέλος του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ), Ελένη Πέτρακα.

Καταρρίπτοντας  μία από τις θεωρίες που διακινείται μέσω αναρτήσεων σε Facebook και Twitter, ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός έκαναν εμβόλιο το οποίο δεν είχε το σκεύασμα της Pfizer, αλλά φυσιολογικό ορό, η κυρία Πέτρακα παρατήρησε πως όσοι δεν γνωρίζουν τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχουν «μαύρα μεσάνυχτα».

Ολόκληρη η ανάρτησή της (εδώ) έχει αναλυτικά ως εξής:

Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από πού να το ξεκινήσω….

«Εκανε ο Πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορό» λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιάζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο. Η Δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1.000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να εχετε μαύρα μεσάνυχτα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...