237
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Reuters

Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 20:59
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
|Reuters

Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 20:59

Σκληρή και ταυτόχρονα προκλητική απάντηση στην Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έδωσε με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα αρμένικα και τα ελληνικά λόμπι, όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του κακού, που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου« δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κοινή διακήρυξη καταδίκης των «παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κύπρου» την οποία εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καταδικάζεται «η κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», καθώς και «η εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντάς τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

Παράλληλα, η διακήρυξη καταδικάζει τα μνημόνια μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης, όπως και την στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, καλώντας τη γειτονική χώρα «να σεβαστεί πλήρως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και να σταματήσει την εισροή ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...