276
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη | Intime/Pool/ΒΙΤΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου: Τώρα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 13:24
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
|Intime/Pool/ΒΙΤΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου: Τώρα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 13:24

Σε μια συμβολική κίνηση για την είσοδο σε μια νέα φάση με την άρση των περιορισμών, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Δευτέρα διά ζώσης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις κινήσεις του επόμενου διαστήματος απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Από το Μαξίμου είχε τονιστεί  μάλιστα ότι η ενημέρωση της Προέδρου από τον Πρωθυπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα θα γίνεται σε τακτική μηνιαία βάση.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα στις 12:00 και έγινε δεκτός από την Πρόεδρο χωρίς να προχωρήσουν σε χειραψία, όπως γίνεται πλέον για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι  η επίσκεψή του «σηματοδοτεί και με θεσμικό τρόπο τη μετάβαση στην επόμενη φάση».

Τόνισε ότι «από σήμερα προχωράμε στην αποδέσμευση της οικονομίας και κοινωνίας από τον κλοιό των μέτρων που επιβάλαμε και οι πολίτες συμμορφώθηκαν με πάρα πολύ υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης».

Επισήμανε ακόμη ότι «η αίσθηση της ατομικής ευθύνης τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία, θα πρέπει να φροντίζουμε τους τρεις κανόνες: ατομική υγιεινή, μάσκα όπου επιβάλλεται και αποστάσεις. Η λήψη αυτών των μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες μας για να έχουμε καθοδική πορεία της επιδημίας και να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά της, έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό προσωπικό και στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, αλλά και σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως στα ντελίβερι ή τα σούπερ μάρκετ.

Οι πολίτες έδειξαν εντυπωσιακή ωριμότητα που μας τιμά όλους, τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου που εξήρε τη συμβολή του ΕΣΥ, αλλά και στην παρέμβαση της Εκκλησίας. Ο καθένας ανέδειξε τον καλύτερο εαυτό του και η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα για το πώς έσωσε ζωές, τόνισε ακόμη η Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...