Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ, που θέτει υπό τον άμεσο έλεγχο του Πρωθυπουργού την ΕΥΠ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην οποία υπάγεται η ΕΡΤ αλλά και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και άρχισαν τα όργανα. H «Αυγή» έφτασε στο σημείο να γράψει μέχρι και για… Βόρεια Κορέα! Η «Αυγή»!
Τη συγκεκριμένη πτυχή του κυβερνητικού μοντέλου κλήθηκε να σχολιάσει στον ΑΝΤ1 ο Μάκης Βορίδης, νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Το επιτελικό μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει να το δούμε στην πράξη», δήλωσε ο κ. Βορίδης. Και αναφερόμενος στο κρατικό κανάλι τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά και τα ανεκδιήγητα που ζήσαμε, αφού η ΕΡΤ είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».
«Είναι από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο Πρωθυπουργός το παίρνει πάνω του για τον λόγο αυτό», σημείωσε ο κ. Βορίδης.
Στην ατζέντα της συζήτησης προστέθηκε η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, καθώς και οι εκτιμήσεις περί «υποβάθμισής» του.
«Ο κάθε Πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης. Σημείωσε ότι πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής», ενώ σχολίασε ως «προφανές ότι δεν είναι υποβάθμιση», καλώντας τους επικριτές του «να το δουν αντίστροφα, το ότι τοποθετούμαι εγώ είναι σαφές ότι είναι σημαντικό το υπουργείο».
Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο του αυτό καθεαυτό, είπε: «Αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, είναι περίπου το 5%», το οποίο μπορεί μαζί με την προστιθέμενη αξία να φτάσει ακόμα και το 20%. Η αγροτική ανάπτυξη έχει τη δική της συμβολή στη συνολική ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε αύξηση του εισοδήματος των αγροτών. Η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό, είναι η διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής από πλευράς Ελλάδας. Η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο είναι ξεκάθαρη».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επεσήμανε πως «δεν έχουμε αυταπάτες, έχουμε όμως γνώση και εμπειρία των διαδικασιών». «Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη του στόχου των προϋπολογισμών», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι ο τρέχων είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως «στον επόμενο προϋπολογισμό θα εφαρμόσουμε μια σειρά δικών μας μέτρων, όπως αυτά για τις εμπροσθοβαρείς πολιτικές».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News