Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα πολιτεύεται δαιμονοποιώντας τον αντίπαλο, τόνισε με αφορμή το σάλο για τις αποσπάσεις στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών στον Νότιο Τομέα Νίκος Δένδιας.
Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Open, επισήμανε ακόμη για τις δημοσκοπήσεις ότι οι μετρήσεις είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για το κόμμα του, «αλλά αυτό ούτε αλαζονεία μας δημιουργεί ούτε εφησυχασμό»
Για τη μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ότι και η Νέα Δημοκρατία, έκανε τα ίδια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι «η προσπάθεια να πάμε σε μια λογική να πετύχει η κυβέρνηση κάποιον συμψηφισμό με το επιχείρημα ότι και την προηγούμενη δεκαετία ή εικοσαετία συνέβη κάτι στραβό, με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
» Εδώ είχαμε μια κυβέρνηση – και λέω είχαμε καθώς εμφανώς μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο και ελπίζω δεν θα την έχουμε πια – η οποία πολιτεύτηκε πάντοτε θέτοντας υπέρ του εαυτού της το ηθικό πλεονέκτημα και δαιμονοποιώντας τον αντίπαλο, σε έναν απίστευτο μανιχαϊσμό “εμείς είμαστε το καλό, οι άλλοι είναι το κακό”».
Πρόσθεσε ότι «δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να υπερασπιστώ οιονδήποτε έκανε κάτι μεμπτό. Ο κ. Τζανακόπουλος μιλάει για αποσπάσεις του παρελθόντος οι οποίες πρέπει να έρθουν για να ισοσκελίσουν τωρινές προεκλογικές – και μάλιστα παραμονές εκλογών – αποσπάσεις αυτής της κυβέρνησης. Αυτό φαντάζομαι είναι το επιχείρημα.
» Εμένα με στεναχώρησε πολύ η τοποθέτηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, γιατί ζήτησε συγγνώμη αλλά από ποιους; Από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Η κοινωνία είναι τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Η Βουλή εκπροσωπείται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ακόμη και την ώρα αναγνώρισης του σφάλματος το πεδίο αναφοράς δεν είναι ο ελληνικός λαός επ’ ονόματι του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία, αλλά τα κομματικά στελέχη; Για το Θεό! Αυτό δεν συνιστά συγγνώμη και περισσότερο με ενόχλησε που δεν παρενέβη εκεί ο Πρωθυπουργός να απευθυνθεί αυτός στην ελληνική κοινωνία και να πει την αλήθεια».
Σε ό,τι αφορά τις παροχές και τη «13η σύνταξη», όπως και την κατηγορία ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει πίσω τα μέτρα, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι «η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην εξουσία θα κόψει τα επιδόματα, θα πάρει τα… παιδιά, θα πάρει τα σπίτια κλπ».
Πρόσθεσε ότι αυτά είναι πάνω στη λογική του κυβερνώντος κόμματος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το “καλό που δίνει” και η Νέα Δημοκρατία το “κακό που παίρνει”. Είναι γνωστά αυτά.
» Δεν πρόκειται για 13η σύνταξη καθώς χρειαζόντουσαν για αυτό 2 δισ. ευρώ και κάτι ενώ δόθηκαν 800 περίπου εκ. ευρώ. Είναι περίπου το 30%. Είναι μια προσπάθεια του Πρωθυπουργού να το βαφτίσει έτσι που μάλιστα το πλήρωσε γιατί η ελληνική κοινωνία κατάλαβε το δούλεμα.
» Επίσης, δεν πρόκειται για συγκροτημένο σχέδιο αποκατάστασης των κοινωνικών αδικιών. Αν ήταν θα ερχόταν με ένα νόμο τον οποίο μάλιστα αν επέτρεπε ο δημοσιονομικός χώρος θα είχε και τη στήριξη όλων μας. Ερχόταν και έρχεται με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής οι οποίες αντιστοιχίζονται με δημοσκοπήσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε φορά μετράνε και μετά φέρνουν και μια τροπολογία.
» Για να ψηφίσουν τη μη μείωση του αφορολόγητου πήραν πίσω θετικά μέτρα τα οποία ευνοούσαν τη μεσαία τάξη. Η εισφορά αλληλεγγύης μένει εκεί που ήταν, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση των φορολογικών συντελεστών μένουν εκεί που ήταν.
» Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ένα μέρος από όσα είχαν υποσχεθεί τα πήρε πίσω η κυβέρνηση ώστε να περάσει το αφορολόγητο; Εμείς το αφορολόγητο που μας κατηγορεί η κυβέρνηση το φέραμε με τροπολογία. Πήρε πίσω η κυβέρνηση ευνοϊκά μέτρα 1,3 δισ. ευρώ; Η απάντηση είναι ναι!»
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη χτεσινή δημοσκόπηση του Alpha και το εκλογικό αποτέλεσμα μετά και από τις ευρωεκλογές, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «οι μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για εμάς αλλά αυτό ούτε αλαζονεία μας δημιουργεί ούτε εφησυχασμό. Εμείς με σεβασμό θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία και με σεβασμό αναμένουμε την κρίση της. Βεβαίως θα θέλαμε μια ισχυρή εντολή, δε νομίζω ότι μια κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει καλά όταν ξεκινάει υπό το κράτος της ανάγκης διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, μια ισχυρή κυβέρνηση έχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων και συνένωσης ευρύτερων δυνάμεων».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News