195
(φωτ.αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ερχεται η ψυχρή εισβολή «Ωκεανίδα» με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 08:37
(φωτ.αρχείου)
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ερχεται η ψυχρή εισβολή «Ωκεανίδα» με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 08:37

Χειροτερεύει ραγδαία από το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός στην Ελλάδα, καθώς η ψυχρή εισβολή «Ωκεανίδα» φέρνει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Η πλήρης έκταση των φαινόμενων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αλλά οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα είναι ακραία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει πρώτα τη βόρεια Ελλάδα με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που ίσως θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα νότια και από το Σάββατο θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και στο κέντρο της Αθήνας όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς ενώ στα βόρεια προάστεια το θερμόμετρο θα είναι κολλημένο στους 0 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που θα φτάσουν τα 9 με 10 αλλά και 11 μποφόρ.

Το meteo.gr επισημαίνει ότι η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μέχρι την Κυριακή. Στο βίντεο παραπάνω φαίνεται η πορεία των φαινομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...