233
Η στιγμή της επίθεσης στην κοπέλα όπως την «έπιασαν» οι κάμερες του παριζιάνικου καφενείου | Facebook

Θρασύδειλο «καμάκι» χτυπά γυναίκα που… τόλμησε να αντιδράσει [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 20:32
Η στιγμή της επίθεσης στην κοπέλα όπως την «έπιασαν» οι κάμερες του παριζιάνικου καφενείου
|Facebook

Θρασύδειλο «καμάκι» χτυπά γυναίκα που… τόλμησε να αντιδράσει [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2018, 20:32

Καταμεσής του δρόμου «την πείραζε» επιμόνως, με χυδαιότητες και προσβολές. Και όταν η κοπέλα αντέδρασε με ένα «Σκάσε!» της έριξε μια σφαλιάρα μπροστά στο καφενείο, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που τον έβλεπαν και για τις κάμερες που τον κατέγραφαν.

Σε τριτοκοσμικό μαχαλά συνέβη αυτή «η ομορφιά»; Οχι, στο Παρίσι.

Η Μαρί Λαγκέρ, 22 χρόνων, ανήρτησε το βίντεο της επίθεσης που δέχθηκε στο Facebook με το εξής σχόλιο: «Του απάντησα διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε. Ομως αυτό δεν του άρεσε».

Αυτός την ακολούθησε και τη χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων. Το βίντεο που αποδεικνύει την επίθεση κατέγραψε η κάμερα του καφενείου μπροστά από το οποίο συνέβη το περιστατικό.

Η κοπέλα κατέθεσε μήνυση εις βάρος του «παλικαρά», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, και το προηγούμενο Σάββατο έγραψε και στο Twitter: «Επειδή απάντησα στην παρενόχλησή του, με χτύπησε στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων μαρτύρων. Απαράδεκτο! Τέλος στην παρενόχληση στον δρόμο (#noustoutes #metoo #balancetonporc #harcelementderue)».

Το BBC δίνει την πληροφορία ότι το βίντεο έχει ήδη προβληθεί 900.000 φορές.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο: πρόκειται για την ελευθερία των γυναικών να κυκλοφορούν άφοβα στους δημόσιους χώρους» σχολίασε η γαλλίδα υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιάπ. Η γαλλική κυβέρνηση αυτές τις ημέρες θέτει σε ισχύ νόμο κατά της σεξιστικής και σεξουαλικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμου περί τα 90 ευρώ επί τόπου για περιστατικά παρενόχλησης στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...