255
Η Οξάνα Σάκο ζούσε στο Παρίσι από το 2013 και είχε πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής | REUTERS/Gleb Garanich

Oξάνα, η ακτιβίστρια των Femen που έδωσε τέλος στη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 15:15
Η Οξάνα Σάκο ζούσε στο Παρίσι από το 2013 και είχε πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής
|REUTERS/Gleb Garanich

Oξάνα, η ακτιβίστρια των Femen που έδωσε τέλος στη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2018, 15:15

Η ουκρανή ακτιβίστρια Οξάνα Σάκο, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από το κίνημα Femen που ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και διαδήλωνε για φλέγοντα ζητήματα περί φεμινισμού, ισότητας, δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κ.ά και μάλιστα έχοντας στην πρώτη γραμμή μαχητικές γυμνόστηθες γυναίκες, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Αργότερα, όπως έγραψαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, διαπιστώθηκε ότι η μαχητική Σάκο έδωσε τέλος στη ζωή της μέσω απαγχονισμού, αφήνοντας μάλιστα ένα σημείωμα, στο οποίο έκανε λόγο για την υποκρισία της κοινωνίας και των ανθρώπων.

2018-06-30T162639Z_814325334_RC1934692AB0_RTRMADP_3_GAY-PRIDE-PARIS
Μέλη των Femen διαδηλώνουν στις 30 Ιουνίου 2018 στο Gay Parade στο Παρίσι, με βαμμένα συνθήματα πάνω στο γυμνό τους κορμί για τον «ομοφοβικό Πούτιν» (REUTERS/Pascal Rossignol TEMPLATE OUT)

Η 31χρονη γυναίκα και συν-ιδρύτρια των Femen, ζούσε από το 2013 αυτοεξόριστη στο Παρίσι, καθώς είχε μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών, λόγω της έντονης κριτικής που έκανε στην πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, η ίδια φέρεται να απήχθη μαζί με άλλα μέλη των Femen από πράκτορες στη Λευκορωσία το 2011, εξαναγκάστηκε να βγάλει τα ρούχα της και ξυλοκοπήθηκε.

Τα μέλη των Femen την αποχαιρέτισαν μέσω του blog τους: «η πιο ατρόμητη και η πιο ευάλωτη Οξάνα Σάκο, μας άφησε. Θρηνούμε μαζί με την οικογένειά της και τους φίλους της και περιμένουμε την επίσημη εκδοχή από την Αστυνομία. Θα τη θυμόμαστε σαν μία πραγματικά μαχητική γυναίκα, η οποία πολεμούσε για την ισότητα, για τον εαυτό της και για όλες τις γυναίκες. Ηταν πραγματική ηρωίδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...