111
Το καυτερό πιπέρι και το λεμονάτο σουμάκ είναι τα δύο μπαχαρικά που δίνουν τον τόνο στο λαχματζούν | Wikipedia / CC BY-SA 3.0

Λαχματζούν, η λαχταριστή πίτσα της Ανατολής

Δημήτρης Μπούτος 28 Νοεμβρίου 2017, 17:00
Το καυτερό πιπέρι και το λεμονάτο σουμάκ είναι τα δύο μπαχαρικά που δίνουν τον τόνο στο λαχματζούν
|Wikipedia / CC BY-SA 3.0

Λαχματζούν, η λαχταριστή πίτσα της Ανατολής

Δημήτρης Μπούτος 28 Νοεμβρίου 2017, 17:00

Οι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή ακόμα και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στα πικάντικα και πιπεράτα πιάτα της και ένα από τα πιο λαχταριστά είναι το λαχματζούν: ξεροψημένη, κριτσανιτή ζύμη και από πάνω της μυρωδικός, ζεστός ακόμα, κιμάς πνιγμένος στο λεμόνι.

Είναι γνωστό και ως «πίτσα της Μέσης Ανατολής», ονομασία που σίγουρα δεν βρίσκει σύμφωνους τους λάγνους κρεατοφάγους, καθώς η νοστιμιά και η αψάδα του σε τίποτα δε θυμίζουν τις δυτικού τύπου παρασκευές με ζύμες.

Λαχματζούν για καλοφαγάδες λοιπόν από κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο – ό,τι προτιμάτε. Άλλωστε εδώ πρωταγωνιστές είναι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...