314
Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο της Παναγιάς στις Οινούσσες | INTIMENEWS

Και τρίτη τουρκική πρόκληση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε 24 ώρες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 14:30
Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο της Παναγιάς στις Οινούσσες
|INTIMENEWS

Και τρίτη τουρκική πρόκληση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε 24 ώρες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 14:30

Μόλις 24 ώρες μετά τη διπλή τουρκική πρόκληση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ προσέγγιζε τη Ρόδο το απόγευμα της Τρίτης, οι χειριστές των τουρκικών Αρχών «έδρασαν» ξανά.

Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τη νήσο Παναγιά, στο σύμπλεγμα των Οινουσσών. Οι Τούρκοι προειδοποίησαν δύο φορές μέσω ασυρμάτου τους έλληνες πιλότους ότι το ελικόπτερο πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου!

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι του ελικοπτέρου άκουσαν δυο φορές στις 09:35 και ακολούθως στις 09:37 το πρωί της Τετάρτης, τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι έλληνες πιλότοι απάντησαν και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. Λίγο αργότερα το ελικόπτερο προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά. Αμεσα έγινε ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Αργότερα άρχισαν και οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F4 εισήλθε στις 10:00 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι (στο συγκρότημα των Φούρνων) σε ύψος 8.900 ποδών. Στη συνέχεια τα δύο τουρκικά μαχητικά εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ της Σάμου και της Κω.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, κατά τη διάρκεια πτήσεις αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ προσέγγιζαν τη Ρόδο, οι πιλότοι δέχθηκαν κλήση στον ασύρματο από χειριστές των τουρκικών ραντάρ, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι το αεροσκάφος παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Λίγο αργότερα, οι Τούρκοι επικοινώνησαν με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν -εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

Τελικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε κανονικά την επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...