Λινγκουίνι alle vongole με τη μαεστρία της Μαρίας
Τον Μιχάλη Καννά τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Από την υπόγα, την ταβέρνα του πατέρα του, του κυρ-Παναγιώτη. Διώροφη, τραπέζια πάνω και βαρέλια και κάτω στη «γιάφκα» πιάνο και κιθάρες.
Μαζεύονταν οι χορωδοί, που οι περισσότεροι πια δεν υπάρχουν, και κάνανε μαστοριές πολύφωνες και μοναδικές. Οι επάνω τρώγοντας απολάμβαναν και συμμετείχαν.
Στη Μαρίνα της Καλαμάτας πια, εδώ και αρκετά χρόνια, σε περιμένει πάντα αεικίνητος και χαμογελαστός, δαιμόνιος και απόλυτα ενημερωμένος για τη γεύση και το μοναδικό σέρβις το οποίο είναι δική του υπόθεση.
Η κουζίνα είναι υπόθεση της σεφ Μαρίας Μιχαλά-Καννά. Είναι το alter ego του. Την ερωτεύτηκε ένα καλοκαίρι που η Μαρία έκανε διακοπές στην Καλαμάτα, λόγω καταγωγής των γονιών της, την παντρεύτηκε και η Μαρία μαθήτευσε πλάι στους Ιταλούς και άλλους σεφ που έφερνε ο Μιχάλης στο μαγαζί.
Και ως εξαιρετικά καλή μαθήτρια, τους ξεπέρασε και πλέον εκπλήσσει όποιον δοκιμάζει την κουζίνα της…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News