«Δικαιοσύνη! Η διαίσθησή μου λέει ότι το ψέμα νικά. Η αδικία νικά. Ετσι είναι η κοινωνία». Τα λόγια της γυμνάστριας Σόφης Πασχάλη μπορούσαν να εμπνεύσουν τις μάζες. Να τις στρέψουν σε υψηλά ιδανικά. Να συμπεριληφθούν στα αναγνωστικά του Δημοτικού – κανένας άλλωστε δεν θα είχε αντίρρηση με τις θεαματικότητες που σημειώνει το Survivor.
Ομως ξαφνικά, μια βόμβα έσκασε στα θεμέλια του παιχνιδιού που διδάσκει την ηρωική ρητορική από τις υψηλότερες στιγμές του έθνους μας, μιλώντας «ήρωες», για ανθρώπους που ξεπερνούν τα όριά τους και για δύναμη ψυχής των παικτών αγωνιστών.
Ο λόγος της Σόφης Πασχάλη δεν ήταν λόγος μιας Ελληνοπούλας. Όπως αποδείχθηκε τα λόγια ψυχής που είπε κατά το αποχαιρετιστήριο διάγγελμά της προς τον λαό, ήταν στην πραγματικότητα αντιγραφή από τον περίφημο λόγο του Μαρτιν Λούθερ Κινγκ που εκφώνησε το 1963, πριν από την ιστορική πορεία στην Ουάσινγκτον και ξεκινούσε με τη φράση «Εχω ένα όνειρο…».
Η παραγωγή του παιχνιδιού έσπευσε με ανακοίνωσή της να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό που ενώ πλησιάζει η επέτειος του 1821 και οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους άφθονα ηρωικά αποφθέγματα, ακούστηκε κάτι που δεν προέρχεται από την ελληνική ηρωική ψυχή.
Σε δήλωση προέβη και η συντετριμμένη Σόφη Πασχάλη η οποία ζήτησε συγγνώμη για την απρέπεια. «Η συμμετοχή μου εδώ με έκανε “Αθάνατη” στις καρδιές και την ψυχή των Ελλήνων. Και αυτό δεν πρόκειται να το χάσω», κατέληξε.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News