2239
Ενας αστυνομικός αφήνει ένα μπουκέτο με λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας | Christopher Furlong/Getty Images/IDEALimages

Οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2016, 09:31
Ενας αστυνομικός αφήνει ένα μπουκέτο με λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας
|Christopher Furlong/Getty Images/IDEALimages

Οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2016, 09:31

Δύο 24ωρα μετά τη δολοφονική επίθεση στο Βέλγιο, οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της επιχείρησης, ενώ η ΕΕ αναζητεί νέους τρόπους για να αμυνθεί σε μελλοντικά χτυπήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό, όμως, που προκαλεί σοκ είναι οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν τις Βρυξέλλες είχαν στην πραγματικότητα ακόμα πιο φρικτά σχέδια.

Οπως αποκαλύπτει η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα Derniere Heure και αναμεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Στην πραγματικότητα τα σχέδια τους ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Μάλιστα, κατά τις έρευνες των αρχών βρέθηκε βίντεο στο οποίο οι τρομοκράτες κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών.

Eπειτα από την έρευνα των τοπικών αρχών, μάλιστα, απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους, όπως αναφέρει το βελγικό δίκτυο Rtbf. Αρχικά η απαγόρευση επιβλήθηκε σε επτά υπαλλήλους μετά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και στη συνέχεια σε ακόμα τέσσερις εργαζομένους έπειτα από το μακελειό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών. Εξάλλου, από τη 17η Φεβρουαρίου, τα μέτρα ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, είχαν ενισχυθεί με άνδρες του βελγικού στρατού.

Κατά τα λοιπά, αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν αναγνωριστεί τα δύο αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι ως δύο από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης. Αμφότεροι λειτούργησαν ως καμικάζι αυτοκτονίας στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αντιστοίχως. Η αστυνομία τους αναζητούσε εδώ και καιρό, καθώς είχε διαπιστωθεί πως είχαν σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο Χαλίντ Ελ Μπακράουϊ, ο οποίος ανατινάχθηκε την Τρίτη στο μετρό των Βρυξελλών, καταζητείτο στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι, επειδή είχε νοικιάσει με πλαστό όνομα κατοικία στο Σαρλερουά η οποία χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους από τους δράστες στις 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία. Ο Χ. Ελ Μπακράουϊ ήταν στόχος από τις 11 Δεκεμβρίου δύο ενταλμάτων σύλληψης, ενός διεθνούς και ενός ευρωπαϊκού, που είχαν εκδώσει δικαστές του Παρισιού οι οποίοι ερευνούν τις επιθέσεις αυτές που προκάλεσαν 130 θανάτους στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Ναζίμ Λααχράουι έχει αρχικά ταυτοποιηθεί ως ο δεύτερος βομβιστής στο αεροδρόμιο, όπως αναφέρουν γαλλικά και βελγικά μέσα ενημέρωσης, αλλά οι Αρχές ακόμη δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Επίσης, αποδείχθηκε λανθασμένη και η πληροφορία ότι συνελήφθη.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία επιπλέον πληροφορία για την ταυτότητα ενός τρίτου άνδρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι Αρχές αναφέρουν ότι κατάφερε να διαφύγει όταν η βόμβα που έφερε πάνω τους δεν κατάφερε να ενεργοποιηθεί. Ως εκ τούτου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει.

Δείτε όλες τις εξελίξεις του διημέρου από το μακελειό στις Βρυξέλλες

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde σημειώνει ότι μαζί με τον Χαλίντ ελ-Μπαρκράουι υπήρχε και ένας δεύτερος άνδρας που κουβαλούσε μια μεγάλη τσάντα. Η φιγούρα του καταγράφηκε από τις κάμερες του μετρό στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά και σε δεύτερο βομβιστή στο μετρό, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Τουρκία είχε συλλάβει τον Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι και τον είχε απελάσει στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2015 και είχε προειδοποιήσει το Βέλγιο ότι είναι ύποπτος για τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών.

1240
Ο Χαμίντ ελ-Μπακράουι (αριστερά), ο Ναζίμ Λααχράουι (στο κέντρο) και ο Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι (δεξιά)

Ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με επίσημες πηγές είναι: 31 νεκροί και 300 τραυματίες. Από αυτούς, οι 150 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι 61 βρίσκονται στην εντατική. Επίσης, υπάρχουν ακόμη τέσσερις τραυματίες που δεν επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους.

Επισήμως, οι Αρχές έχουν δώσει τα ονόματα μόνο τριών ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθαναν. Είναι οι: Αντέλμα Ταπία Ρουίς, Λέοποντ Χέχτ και Ολιβερ Ντελεσπές.

Το Βέλγιο γνώριζε

Επίσης, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για την ανετοιμότητα των βελγικών Αρχών να προβλέψουν και να προλάβουν την επίθεση στις Βρυξέλλες, έρχεται δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz να υποστηρίξει ότι οι αρχές της χώρας καθώς και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι θα γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες είτε στο αεροδρόμιο είτε στο μετρό (είτε και στα δύο, όπως αποδείχθηκε τελικά). Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη βελγική πρωτεύουσα, οι αρχές της χώρας δεν έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα στις πληροφορίες που είχαν και αδιαφόρησαν απέναντι στην έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση που είχαν.

To σίγουρο είναι ότι η βελγική κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση, όπως σημειώνει και η εφημερίδα Financial Times, καθώς καλείται πλέον να αποδείξει αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των Ισραηλινών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ευρεία, έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου του Βελγίου, το οποίο θα εξετάσει κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν ή όχι. Επί του παρόντος, οι βέλγοι αξιωματούχοι επιτίθενται στον τούρκο πρόεδρο λέγοντας πως αναζητεί ένα καλό άλλοθι για τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται η χώρα του από τους κούρδους αντάρτες, αλλά και από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Επί του παρόντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Κοέν Γκενς ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό VRT ότι δεν έχει στην κατοχή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία γύρω από το θέμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας απάντησε πως ο Ελ-Μπακράουι δεν ήταν σε ολλανδική ή διεθνή λίστα καταζητούμενων, σημειώνοντας ότι είχε απελαθεί στην Ολλανδία μία φορά και όχι δύο, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία.

Πάντως, τούρκος αξιωματούχος τόνισε την Πέμπτη στο Reuters ότι ο Ελ-Μπακράουι προσπάθησε και δεύτερη φορά να εισέλθει στην Τουρκία, αλλά και πάλι εκδόθηκε από τις τουρκικές Αρχές. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του νεκρού βομβιστή από τη στιγμή της σύλληψής του από την τουρκική αστυνομία.

Παραιτήθηκαν οι δύο βέλγοι υπουργοί

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γαμπόν υπέβαλε την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή, καθώς ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ την αρνήθηκε, όπως αναφέρουν όλα τα βελγικά ΜΜΕ.

Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοέν Γκενς, αλλά ούτε κι αυτή η παραίτηση έγινε δεκτή.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ολα δείχνουν ότι η μίνι κυβερνητική κρίση ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είχε απελάσει το καλοκαίρι του 2015 έναν από τους τρομοκράτες που εμπλέκονται στο μακελειό, τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και είχε ενημερώσει σχετικά τις βελγικές αρχές.

Επιμένουν, πάντως, ότι η βελγική κυβέρνηση έκανε λάθη στην προληπτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας οι δύο βέλγοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι υπέβαλαν το πρωί της Πέμπτης την παραίτησή τους, την οποία δεν έκανε δεκτή ο βέλγος πρωθυπουργός. «Δύο είδη λαθών έγιναν: σε επίπεδο Δικαιοσύνης και σε επίπεδο διασύνδεσης με τον αξιωματούχο στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν αναφερόμενος στις δηλώσεις τού Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τη βελγική κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την επίθεση καθώς δεν συνέλαβε τον Ιμπραήμ Μπακραουί. «Υποβάλαμε την παραίτησή μας. Δεν έγιναν δεκτές. Συνεχίζουμε», δήλωσε.

imb
Ο Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι σύμφωνα με τη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές

Εκτακτη σύσκεψη της ΕΕ

Η ΕΕ σε μια προσπάθεια να οργανωθεί ακόμη περισσότερο απέναντι στα εντεινόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφάλειας των χωρών της Ενωσης, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες. Την έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας, ζήτησε το Βέλγιο.

Την επιτάχυνση των εργασιών στο Συμβούλιο και στην Ευρωβουλή- ώστε να εγκριθεί το συντομότερο σειρά μέτρων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον συντονισμό των κρατών-μελών κατά της τρομοκρατίας- αποφάσισαν, τελικά, οι αρμόδιοι υπουργοί τής ΕΕ

Γιούνκερ: «Οι τρομοκράτες πέρασαν από τα σχολεία μας»

«Φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω» είπε o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», την ιταλική «La Repubblica», την ισπανική «El País», τη βελγική «Le Soir», τη γαλλική «Le Figaro» και τις ελβετικές «La Tribune de Genève» και «Der Tagesanzeiger».

Στο ερώτημα αν έχει αποτύχει η ενσωμάτωσή τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει μια μονοσήμαντη απάντηση και δεν θέλει να προσχωρήσει στην άποψη η οποία θέλει να τα εξηγήσει όλα με τη θρησκεία ή με την αποτυχημένη (πολιτική) ενσωμάτωσής τους.

Πάντως «καμιά από τις χώρες μας δεν υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης. Αυτή η ευθύνη είναι δική μας και ευθύνη όσων αντιστέκονται συνεχώς στις εθνικές προσπάθειες και αρνούνται να ενσωματώσουν εκείνους, οι οποίοι προέρχονται μεν από αλλού, αλλά βρίσκονται από μακρού σε μας. Πρόκειται για μια διαμάχη δύο πλευρών στα ζητήματα ενσωμάτωσης».

Τέλος, το γαλλικό κανάλι RTBF μεταδίδει ότι η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα σε ένα κομπιούτερ, πιθανότατα γραμμένο από τον Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι. Σε αυτό αναφέρεται ένας άνδρας με το όνομα Μοχάμεντ Μπακαλί. Ο Μπακαλί είχε συλληφθεί το Νοέμβριο. Σε ένα σημείο του κειμένου ο Ελ-Μπακραουί γράφει: «Αν πάθω ό,τι και αυτός θα καταλήξω στη φυλακή σε διπλανό κελί από αυτόν». Οι Αρχές υποθέτουν πως  ο Ελ-Μπακράουι αναφέρεται στον Μπακαλί και όχι στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Στη δημοσιότητα το σκίτσο του δεύτερου τρομοκράτη στο μετρό 

tromokratis-skitso

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σκίτσο του δεύτερου τρομοκράτη που χτύπησε στο μετρό.  Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα le Monde, πρόκειται για έναν άνδρα που βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Ελ Μπακράουι, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Tελικά, το απόγευμα της Πέμπτης, η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε πως στο σκίτσο δεν είναι ο δεύτερος ύποπτος. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως καταλαβαίνει την ανάγκη για πληροφόρηση και επιμένει στην ανάγκη να δημοσιεύονται μόνο επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δεν βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών.

Ο Αμπντεσλάμ ζητάει να εκδοθεί στη Γαλλία

3821
Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Σβεν Μαρί

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο πελάτης του επιθυμεί να εκδοθεί «το συντομότερο δυνατό» στη Γαλλία. Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσει το δικαστήριο του Βελγίου αν ο τρομοκράτης θα κρατηθεί για άλλο ένα μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία επιδιώκει από την πρώτη στιγμή την έκδοσή του έτσι ώστε να περάσει από δίκη αντιμετωπίζοντας κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις. Ο δικηγόρος του τρομοκράτη, Σβεν Μαρί, τόνισε την Πέμπτη πως «Ο πελάτης μου επιθυμεί να εκδοθεί πολύ γρήγορα στη Γαλλία για να εξηγήσει εκεί τη θέση του. Θέλει να επιστρέψει στη χώρα του».

Europol: «Μπαίνουμε σε νέα άκρως επιθετική φάση»

Η νέα επίθεση στις Βρυξέλλες, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίθεση στο Παρίσι, δεν είναι ένα τυχαίο σύμπτωμα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, δείχνουν ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα φάση επιχειρήσεων από την πλευρά των μαχητών του ISIS και συγκεκριμένα στην πλέον επιθετική.

Οι εκτιμήσεις της Europol κάνουν λόγο για ένα δίκτυο μαχητών που αριθμεί τουλάχιστον 5.000 άτομα, τα οποία είναι πλέον αποφασισμένα να προχωρήσουν σε ενέργειες που περιλαμβάνουν άλογη βία.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιο επικίνδυνη και πιο επείγουσα ανάγκη ασφάλειας απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο για τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά για μια σειρά από κράτη της Ευρώπης. Είναι η πιο σοβαρή απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία», σημείωσε ο Γουέινραϊτ.

Για να προσθέσει: «Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να ξέρουμε πόσοι μαχητές έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας μια αποστολή. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και θεωρούνται ύποπτοι. Οι περισσότεροι έχουν ταξιδεύσει στη Συρία και το Ιράκ για να λάβουν επιχειρησιακή εκπαίδευση και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας την νέα επιθετική τακτική του Ισλαμικού Κράτους».

Ολο το δίκτυο των τρομοκρατών και η σχέση Παρισιού-Βρυξελλών 

Με ένα άκρως ενδεικτικό γράφημα, το βρετανικό δίκτυο BBC παραθέτει όλα τα άτομα που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ή εικάζεται ότι πήραν μέρος στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών. Από το γράφημα γίνεται σαφές πως το κοινό σημείο όλων των δραστών ήταν δύο σπίτια στο Βέλγιο (σε Βρυξέλλες και Σαρλερουά). Από αυτά τα δύο εκκινούν τη δράση τους οι μαχητές. Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη νεκροί, άλλοι καταζητούνται, άλλοι ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Αμπνεσλάμ που έχει συλληφθεί από τις βελγικές Αρχές και θεωρείται ένας από τους οργανωτές του δικτύου των τρομοκρατών.

_88922293_paris_brussels_connections_624_v3_unconfirmed

 

Υπάρχει ένας ακόμη συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις επιθέσεις του Παρισιού και τις πιο πρόσφατες στις Βρυξέλλες. Αυτός είναι Χαλίντ Ζερκάνι, ο μεγαλύτερος στρατολόγος τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές το 2014 και καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη. Οι αρχές αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι ο Ζερκάνι είχε διασυνδέσεις με τον Ναζίμ Λααχράουι, έναν από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ φέρεται να στρατολόγησε και τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Το παρατσούκλι του ήταν «Πατέρας των Χριστουγέννων» γιατί μοίραζε χρήματα και δώρα στους νέους που ήθελε να στρατολογήσει.

Βίδες και κομμάτια σίδερο μέσα στις βόμβες

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στις Βρυξέλλες που μεταφέρθηκαν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κομμάτια σίδερο, βίδες και καρφιά έβγαζαν από τα κορμιά των θυμάτων τα οποία είχαν τοποθετήσει οι βομβιστές μέσα στους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ώστε να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των θυμάτων.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη στο νοσοκομείο Γκαστουϊσμπέργκ στο Λουβέν, όπου οι  γιατροί έδειξαν στο βασιλικό ζεύγος του Βελγίου τα θραύσματα, αλλά και τις βίδες που αφαίρεσαν από τα θύματα της επίθεσης.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...