Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Agerola, προάστιο της Νάπολι, φιλοξενούμενοι στην κουζίνα της της Anisja (La cucina di Anisja). Φτωχομάνα η Νάπολι, από την παραδοσιακή κουζίνα δεν λείπουν οι υπέροχες συνταγές με ελάχιστα υλικά, που όμως είναι χορταστικές, νόστιμες και υγιεινές. Η σημερινή μινέστρα είναι ίσως από τα πιο απλά πιάτα που μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτι μεταξύ μιας ζεστής σαλάτας και ενός κύριου γεύματος. Βασικά συστατικά τα άγρια χόρτα, αυτά που μπορεί κανείς να μαζέψει στην ύπαιθρο, νοστιμισμένα με υλικά που υπήρχαν σε κάθε ντουλάπι και ανά πάσα στιγμή: χοιρινό λίπος ή ελαιόλαδο, σκορδάκι, παξιμάδια και μια χούφτα βρασμένα φασόλια. Τα υλικά παντρεύονται μέσα σε ένα τηγάνι και σιγοσωτάρονται επάνω στη μασίνα. Φαγάκι φτωχικό αλλά νόστιμο και χορταστικό!
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News