Είναι ο τέλειος μεζές. Ενα τραγανό μπαλάκι πασπαλισμένο με σουσάμι που το δαγκώνεις και με το κρατς ξεχύνεται στον ουρανίσκο σου μια μικρή έκπληξη. Γιατί μέσα του το μπαλάκι κρύβει κάτι άλλο.
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Τζίνης, που είναι η καλύτερη μαγείρισσα και οικοδέσποινα στο περιβάλλον μου και η οποία μάλλον ξεδίνει μαγειρεύοντας γιατί τέτοια τραπεζώματα στο άψε σβήσε από μια τόσο σκληρά εργαζόμενη γυναίκα δεν έχω ξαναδεί.
Αυτά τα μπαλάκια είναι το σουξέ του κυριακάτικου τραπεζιού. Τα βάζεις δίπλα σε σαλάμι αέρος κομμένο σε λεπτές φετούλες, ψαρικά, τυριά, φέτες ψωμιού αλειμμένες με πελτέ ντομάτας και κάππαρη και ότι άλλο θέλεις και έχεις τον τέλειο μεζέ για ούζο και για τσίπουρο μέχρι να βγει το φαγητό από το φούρνο.
Υ.Γ.: Η Τζίνη τα κάνει με πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (εγώ τα προτιμώ με μαύρη θρούμπα), αντί για ελιά, όμως μπορεί κανείς να τυλίξει ό,τι άλλο θέλει μέσα στη ζύμη, π.χ. κάππαρη και καππαρόφυλα, κομματάκια τυριού, λιαστής ντομάτας, ζαμπόν ή… τέλος πάντων δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή κάτι άλλο, αλλά εσείς σίγουρα κάτι νόστιμο θα βρείτε.
Δείτε τη συνταγή εδώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News