462
|

Πρόσκληση σε οπερέτα

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 2 Δεκεμβρίου 2014, 00:15

Πρόσκληση σε οπερέτα

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 2 Δεκεμβρίου 2014, 00:15

Εμπνεόμενος από τον έρωτα δύο νέων, του Κώστα και της Τιτίκας, ο Γιάννης Πρινέας, πλάθει μια ηθογραφία, σκιαγραφώντας τις ιδιαιτερότητες και τις αντιφάσεις της αθηναϊκής κοινωνίας στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Ο Νίκος Χατζηαποστόλου την «ντύνει» με μια υπέροχη μουσική κι΄έτσι δημιουργείται ένα από τα σημαντικότερα -μέχρι σήμερα-έργα της ελληνικής Οπερέτας, οι Απάχηδες των Αθηνών.

Με τους ίδιους βασικούς καλλιτεχνικούς συντελεστές των παραστάσεων που πραγματοποίησε με επιτυχία η Εθνική Λυρική Σκηνή το 2000, θα ανέβει η σπουδαία αυτή οπερέτα στο Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ, με σκοπό των συντελεστών της, να μας προσφέρουν τις ίδιες χαρές και συγκινήσεις. Ο Γιώργος Ρεμούνδος διασκευάζει και πάλι το λιμπρέτο και σκηνοθετεί τη νέα παραγωγή. Ο Κώστας Δρακάκης έχει αναλάβει τη νέα ενορχήστρωση της πασίγνωστης μουσικής και την διεύθυνση έχει ο ίδιος και ο Γιώργος Αραβίδης. Η επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών είναι της Τότας Πρίτσα και οι χορογραφίες του Γιούργκεν Κυριάκη.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Artspot η οποία συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή ώστε στην υπέροχη μουσική και στις ξεκαρδιστικές, από γέλιο, εξελίξεις του σεναρίου, να προστεθούν και όλα τα καλαιίσθητα στοιχεία χώρων και ενδυμασιών.

Το καλλιτεχνικό δυναμικό της ομάδας συμπληρώνεται από πολυμελή Ορχήστρα που την αποτελούν εκλεκτοί μουσικοί του είδους, με προεξάρχουσα τη διεθνούς φήμης βιολονίστα, Έφη Χριστοδούλου

Διανομή:
Κώστας ή 'Πρίγκιπας': Δημήτρης Σιγαλός & Αντώνης Μπατσάκης
Καρούμπας: Θάνος Καρακάσης
Καρκαλέτσος: Κυριάκος Γκίκας
Ξενοφών Παραλής: Μιχάλης Κατσούλης & Βασίλης Ασιμακόπουλος
Βέρα Παραλή: Εβίτα Πετράκη & Νίκη Χαζιράκη
Τιτίκα: Εύα Μιχελιδάκη & Εβίτα Πετράκη
Αρετούσα Παραλή: Λύδια Βαφειάδη & Ζηνοβία Πουλή
Κυρ Ανδρέας: Βασίλης Ασημακόπουλος & Τάκης Ιγγλέσης
Κλέων: Πάνος Παντούλιας
Νίκος: Γιώργος Βούντας
Μπλου-Μπλου: Μαρία Νικοτιάν & Εβίτα Πετράκη
Μπάτλερ: Γιούργκεν Κυριάκης
Αστυνόμος: Νίκος Μασουράκης
Φίλη της Βέρας: Λία Γαλάνη

Χορωδία

Υψίφωνοι
Νίκη Χαζιράκη, Εβίτα Πετράκη, Εύα Μιχελιδάκη, Ζηνοβία Πουλή, Στεφανία Μαλαμά, Χριστίνα Ρόκκου

Μεσόφωνοι
Λύδια Βαφειάδη, Μαρία Κουσιορή-Νικοτιάν, Ηλέκτρα Σμαραγδή

Τενόροι
Αντώνης Μπατσάκης, Τάκης Ιγγλέσης, Γιώργος Βούντας, Πάνος Παντούλιας

Βαθύφωνοι
Βασίλης Ασημακόπουλος, Αργύρης Δρακάκης, Θάνος Καρακάσης, Μιχάλης Κατσούλης, Νίκος Μασουράκης

Από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 7:30 μμ.
Τιμές εισιτηρίων 15 € (Πλατεία), 12 € (εξώστη και Ομαδικά πλατείας), 10 € (Φοιτητικά- παιδικά).  Για τους απόρους θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Θέατρο Κνωσσός
Κνωσσού 11 & Πατησίων 195 – Πλατεία Αμερικής
Τηλ: 210 8677070

*Έπειτα από κλήρωση 3 τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράστασης της Κυριακής 07 Δεκεμβρίου*
(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)

Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

* Οι νικητές είναι:

  6. Λυδία Γιαννοπούλου  
22. ΛΥΓΝΟΣ Ν.  
47. Χρήστος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News