Βουλή: ζητούνται στενογράφοι
Βουλή: ζητούνται στενογράφοι
Αν κάποιος επισκευθεί την ιστοσελίδα της Βουλής, θα δει μέσα στα άλλα και την ευδιάκριτη αναφορά στο «λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους». Ο ίδιος τίτλος υπάρχει μάλιστα και στα αγγλικά για τους «φιλέλληνες» αλλοδαπούς που έχουν σκοπό να δώσουν το οβολό τους για την «απόσβεση» του εθνικού χρέους.
Αν πατήσεις το link θα δεις το υμνητικό κείμενο για τον Πρόεδρο της Βουλής που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει τον λογαριασμό. Θα δεις και τη φωτογραφία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα σου έρθουν στο μυαλό οι σχετικά πρόσφατες τηλεοπτικές εικόνες με τα δυο μικρά παιδία που προσέφεραν απλόχερα το περιεχόμενο τον κουμπαρά τους στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Εννοείται ότι τα κανάλια βρέθηκαν τότε εντελώς τυχαία στο γραφείο του Προέδρου!
Ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε θεωρητικά το καλό παράδειγμα της προσπάθειας για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα! Μειώσεις σε μισθούς βουλευτών δεν έγιναν βεβαίως αφού η βουλευτική αποζημίωση (έτσι λέγεται ο μισθός τους) φτάνει οριακά για να καλύψει τα πολλά τους έξοδα, όπως από επίσημα χείλη ακούστηκε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…
Ας υποθέσουμε τώρα ότι είσαι ένας από τους χιλιάδες επιτυχόντες σε περσινούς ή προπέρσινους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που στα πλαίσια της λιτότητας και της σφικτής οικονομικής πολιτικής, ακόμα δεν έχεις πιάσει δουλειά στη θέση που πέτυχες και ούτε ξέρεις πότε και αν θα πιάσεις. Ψάχνεις, περισσότερο από συνήθεια, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ μήπως βρεις κάποιο νέο για την περίπτωσή σου. Εκεί λοιπόν βλέπεις ότι με απόφαση του προέδρου της Βουλής, ναι του ιδίου που είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του«λογαριασμού αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους», η Βουλή ζητά να προσληφθούν 18 στενογράφοι ως μόνιμοι υπάλληλοι… Έτσι απλά.
Πολλά περνούν από το μυαλό σου αλλά καλοπροαίρετα υποθέτεις ότι στη Βουλή έχει πέσει γλωσσοδιάρροια και οι υφιστάμενοι στενογράφοι δεν φτάνουν. Μπορεί τα νοσοκομεία να ξεμένουν από γιατρούς και προσωπικό, μπορεί στο δημόσιο να γίνεται και καλά γίνεται, μια ανακατανομή θέσεων εργασίας για εξοικονόμηση πόρων, μπορεί οι ελλείψεις στα σχολεία να είναι μεγάλες, αλλά η Βουλή πρέπει να λειτουργεί για να παράγει έργο. Μετά το καλοσκέφτεσαι και το συνδυάζεις με όλα όσα ακούμε για e-κράτος, e-government, για νέες τεχνολογίες, για εκσυγχρονισμούς και λοιπά χαμογελαστά, που απλά δε δείχνουν να αγγίζουν τη λειτουργία του «Ναού της Δημοκρατίας μας», αφού εν έτει 2010 χρειάζεται στενογράφους για να κρατούνται τα πρακτικά, όπως ακριβώς τα κρατούσαν πριν από 200 χρόνια. Τι κι αν οι συνεδριάσεις και μαγνητοφωνούνται και βιντεοσκοπούνται. Τι κι αν η απομαγνητοφώνηση είναι σαφώς πιο σίγουρη μέθοδος καταγραφής πρακτικών; Τι κι αν η Βουλή έχει ήδη πάνω από 1200 υπαλλήλους!
Σου έρχεται στο μυαλό και οι ιστορία με τους 16 μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, ξαναθυμάσαι ότι σε μια εποχή που κόπηκαν και κόβονται μισθοί και συντάξειςστο δημόσιο, στους υπαλλήλους της Βουλής δεν έγινε καμιά απολύτως μείωση και φρικάρεις! Και βλέποντας όλα τα παραπάνω μπαίνει το φιλοσοφικό ερώτημα: ρε μήπως δεν έχουνε εντελώς άδικο όλοι αυτοί που φωνάζουνε «να καεί να καεί κλπ κλπ»;
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News