Ο Εξορκισμός της Εμιλι Ροουζ (The Exorcism of Emily Rose, 2005)
Σε μια κλασική ιστορία εξορκισμού, η Έμιλι είναι ένα νεαρό κορίτσι που υποφέρει από τους δαίμονες που την έχουν κυριεύσει. Η ιστορία πίσω από την ταινία, αναφέρεται στην Ανελίζ Μίκελ, μια κοπέλα από την Βαυαρία που πέθανε την 1η Ιουλίου 1976.
Η Ανελίζ, έπασχε από κατάθλιψη και επιληπτικές κρίσεις ενώ είχε φτάσει σε σημείο να γίνει επικίνδυνη για την ίδια και τους οικείους της. Μη μπορώντας να ξεπεράσει την αρρώστια της, η νεαρή κοπέλα ένοιωθε ότι κυριεύεται από δαίμονες και ζήτησε να υποβληθεί σε εξορκισμό. Μετά από έναν χρόνο λοιπόν, η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε το αίτημα της.
Μέσα σε δέκα μήνες, οι εξορκισμοί της Ανελίζ έφτασαν τους 65 ενώ οι κληρικοί υποστήριζαν ότι κάθε φορά, η κοπέλα μεταμορφωνόταν και μιλούσε με αντρική βαριά φωνή. Ο θάνατος της κοπέλας, δεν άργησε να έρθει. Η νεκροψία έδειξε αφυδάτωση και υποσιτισμό όμως οι ιερείς και η οικογένεια της, δήλωναν πως οι δαίμονες που είχαν κυριεύσει την Ανελίζ τελικά την σκότωσαν.
Το κάλεσμα (The conjuring, 2013)
Στην ταινία του Τζέιμς Βαν, ένα ζευγάρι ταλαιπωρείται από μια σειρά ανεξήγητων και παραφυσικών φαινομένων. Η υπόθεση, βασίζεται στην ιστορία του Ρότζερ και της Κάρολιν Περόν. Το ζευγάρι, μη μπορώντας να εξηγήσει τα φαινόμενα που λάμβαναν χώρα στο σπίτι τους, κάλεσε τους ερευνητές Γουόρενς. Οι Γουόρενς ήταν ένα αντρόγυνο που ασχολούταν με παραφυσικά φαινόμενα και μάλιστα ίδρυσε την εταιρεία «Ψυχικών Ερευνών» στις ΗΠΑ το 1952.
Οι ερευνητές επισκέφτηκαν το σπίτι και υποστήριξαν ότι εντός του, «υπήρχαν πολλές οντότητες» ενώ μια γυναικεία παρουσία αναφέρεται ως «εκδικητική». Μάλιστα, ο Γουόρεν, πριν πεθάνει ζήτησε από την γυναίκα του, να δημοσιοποιήσει την ιστορία καθώς όπως είπε είναι «ότι πιο απόκοσμο και σκοτεινό» είχε ζήσει ως τότε.
Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες (A Nightmare on Elm Street, 1984)
Στην κλασσική ταινία τρόμου, μια παρέα εφήβων στοιχειώνεται από τον μυστηριώδη άντρα με το παραμορφωμένο πρόσωπο.
Ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν είχε δηλώσει ότι για την υπόθεση της ταινίας, βασίστηκε σε διάφορα άρθρα εφημερίδων που αναφέρονταν σε μια σειρά παράξενων θανάτων Ασιατών που συνέβησαν κατά την διάρκεια του ύπνου. Πολλοί μάλιστα, είχαν αναφέρει ότι είχαν φτάσει σε σημείο να φοβούνται να κοιμηθούν, αφού στους εφιάλτες τους, πάλευαν για την ζωή τους ενάντια σε μια παράξενη μορφή.
Eaten Alive (1980)
Η ταινία του Τομπ Χούπερ (Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι), μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία του Τζόε Μπολ που έγινε γνωστός την δεκαετία του 30′ ως ο «άντρας αλιγάτορας». Ο Τζόε είχε σαν καλύτερο φίλο, τους αλιγάτορες και σαν εχθρό του το γυναικείο φύλλο. Έτσι, σκότωσε περίπου 20 γυναίκες, τις οποίες στην συνέχεια έδωσε για τροφή στους αλιγάτορες που είχε στην κατοχή του.
Ο μανιακός δολοφόνος που αναπαρίσταται και στην ταινία, δεν δικάστηκε ποτέ αφού την στιγμή που τον συνέβαλε η αστυνομία, έβγαλε το όπλο του και αυτοκτόνησε.
Ψυχώ (Psycho, 1960)
Στην διασημότερη ίσως ταινία τρόμου όλων των εποχών, ο Χίτσκοκ παρουσιάζει έναν ψυχωτικό δολοφόνο που κυνηγάει μια γυναίκα σε ένα απομονωμένο μοτέλ. Η υπόθεση, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Μπλοκ. Το βιβλίο με τη σειρά του, έχει σαν αφετηρία, την δράση του Έντ Γκέιν, ενός μανιακού δολοφόνου με φρικιαστικές συνήθειες.
Ο Γκέιν, ήταν αμερικάνος απαγωγέας και δολοφόνος που έγινε γνωστός για τον φρικιαστικό τρόπο με τον οποίο διαμέλιζε τα θύματά του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όταν η αστυνομία τον ανακάλυψε και εισέβαλε στο σπίτι του, ανακάλυψε μεταξύ άλλων, μάσκες από το δέρμα ανθρώπων και δεκάδες κρανία που είχαν τοποθετηθεί σαν διακοσμητικά.
Ο Εντ Γκέιν, δικάστηκε με ελαφρυντικά παραφροσύνης και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο ψυχιατρείο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News