Αλλά δεν είναι μόνο η Γκουίνεθ Πάλτροου που έχει πέσει σε τέτοια ατοπήματα… Η έρευνα έδειξε πως από τις 1.497 συνταγές που μελετήθηκαν στα 29 βιβλία μαγειρικής διαφόρων συγγραφέων, κυρίως διασημοτήτων και όχι σεφ, μόνο οι 89 έδιναν ασφαλείς οδηγίες στους αναγνώστες τους. Επίσης 34 συνταγές περιείχαν τιπς τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα.
Εκπρόσωπος Τύπου πάντως της Γκουίνεθ Πάλτροου σε δήλωσή του παραδέχθηκε πως οι συνταγές της δεν αναφέρουν μεν την τελική θερμοκρασία ωστόσο δίνουν αρκετό χρόνο ψησίματος ώστε τελικά να φτάσει το κρέας στον επιθυμητό βαθμό ασφαλείας.