Το χαρουπάλευρο δίνει μια ελαφρώς σοκολατένια γεύση στο ψωμί | Ακης Ορφανίδης
Κουζίνα

Γλυκό ψωμί με χαρουπάλευρο και ξηρούς καρπούς

Φτιάξτε γι’ αυτούς που αγαπάτε γλυκό ψωμί με χαρουπάλευρο, μέλι και ξηρούς καρπούς. Εχει μια πραγματικά βαθιά νοστιμιά
Bostanistas

Φτιάξτε γι’ αυτούς  που αγαπάτε γλυκό ψωμί με χαρουπάλευρο, μέλι και ξηρούς καρπούς. Εχει μια πραγματικά βαθιά νοστιμιά.

Το χαρουπάλευρο δίνει σε ψωμί, μπικσκότα και κέικ μια σοκολατένια γεύση που γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκη και λαχταριστήν αν προσθέσουμε ξηρούς καρπούς.

Το ψωμάκι αυτό, που σας προτείνω σήμερα, μας δίνει μια ελαφριά γλύκα, τονωτική, και μας κάνει να νοιώθουμε ότι κάποιος μας αγαπάει.

Οταν αφήνεις το ζυμάρι με χαρουπάλευρο και λίγο μέλι αντί για ζάχαρη να φουσκώσει, και μετά το ψήσεις, μοσχοβολάει το σπίτι!  Εμπνεύστηκα τη συνταγή για αυτό το ψωμί από ένα υπέροχο άλειμμα σπιτικής σοκολάτας από το εργαστήριο «Πάρια Γη»: Ηθελα κάτι εξίσου ποιοτικό για να το τρώω μαζί του.

Δείτε εδώ τη συνταγή