Μηλόπιτα σερβιρισμένη σε πιατέλα My Ceramics Pouladakis Stoneware | Ακης Ορφανίδης
Κουζίνα

Γλυκό με μήλο από το Μπολτζάνο

Μπορεί να είναι και η πιο ωραία συνταγή για μηλόπιτα! Δοκιμάστε αυτό το ιταλικό γλυκό σκέτο με τον καφέ σας ή ζεστό με παγωτό. Είναι υπέροχο
Bostanistas

Όταν μια συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και δίνει καλό αποτέλεσμα δεν την ξεχνάς. Χρόνια τώρα μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου αυτό το πανεύκολο γλυκό που στέκεται ακομπλεξάριστα δίπλα σε πιο περίπλοκα και γνωστά γλυκά με μήλο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μία tarte tatin ή ένα apple crumble.

Με σύντομο χρόνο προετοιμασίας και ελάχιστο μπελά στην κουζίνα σκορπάς τη χαρά. Φτιάχνεις ένα κουρκούτι σε μια λεκάνη, ανακατεύεις μέσα μήλα κομμένα σε φέτες, τα βάζεις στη φόρμα και τα ψήνεις.

Η ονομασία του γλυκού προέρχεται από το Μπολτζάνο της βόρειας Ιταλίας όπου παράγονται πολλά μήλα και το φτιάχνουν παραδοσιακά. Δοκιμάστε το ζεστό με παγωτό ή σκέτο συνοδεία καφέ…

Δείτε εδώ τη συνταγή