Ζελέσνκι και Ναβάλνι δεν δείχνουν να συμπαθούν ιδιαίτερα την Μαρίν Λεπέν | Reuters
Επικαιρότητα

Ζελένσκι και Ναβάλνι «ψηφίζουν» Μακρόν

Θέση για την μάχη των γαλλικών προεδρικών εκλογών πήρε ο ουκρανός πρόεδρος αλλά και ο ρώσος αντικαθεστωτικός που μίλησε και για το δάνειο που πήρε το πρώην κόμμα της Λεπέν από μια ρωσική τράπεζα
Protagon Team

Φιλικός προς τον Εμανουέλ Μακρόν και εχθρικός προς την Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξη του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ζελένσκι κάλεσε την ακροδεξιά υποψήφια, η οποία ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη στην Ουκρανία, να αναθεωρήσει τις φιλικές ως σήμερα απόψεις της για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εάν η υποψήφια πρόεδρος κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (…) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο φυλακισμένος ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σε μια σειρά από tweets, ο Ναβάλνι είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από το δάνειο των 9 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2014 το πρώην κόμμα της Λεπέν από μια ρωσική τράπεζα η οποία όπως είπε ξεπλένει βρώμικο χρήμα και δημιουργήθηκε από τον Πούτιν. «Θα σας άρεσε αν ένας γάλλος πολιτικός έπαιρνε δάνειο από την Κόζα Νόστρα; Λοιπόν, το ίδιο είναι» είπε ο Ναβάλνι.