Ο πρίγκιπας Χάρι περπατά στο ίδιο μονοπάτι που είχε διασχίσει η μητέρα του πριν από 22 χρόνια | REUTERS
Επικαιρότητα

Συγκίνηση στην Αγκόλα: Ο Χάρι στο ναρκοπέδιο που έκανε «διάσημο» η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας περπάτησε στο ίδιο μονοπάτι με τη μητέρα του, η οποία το 1997 είχε κάνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη τον κίνδυνο που εγκυμονούσαν οι νάρκες για εκατ. ανθρώπους
Protagon Team

Στα χνάρια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, περπάτησε την Παρασκευή στην Αγκόλα, ο πρίγκιπας Χάρι, στο πλαίσο της περιοδείας του στη νότια Αφρική.

Πριν από 22 χρόνια, η Lady D είχε περπατήσει σε ενεργό ναρκοπέδιο της Αγκόλας, στο Χουάμπο, φορώντας προστατευτική στολή, για να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το πρόβλημα με τις νάρκες που ήταν σπαρμένες σε όλη την αφρικανική χώρα και είχαν προκαλέσει τον θάνατο και τον ακρωτηριασμό χιλιάδων ανθρώπων. Οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του πλανήτη και έφεραν στο φως ένα άγνωστο στους πολλούς ζήτημα.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα περπατά στο ναρκοπέδιο του Χουάμπο, στις 15 Ιανουαρίου του 1997 – EPA

Ηταν το 1997, λίγους μόλις μήνες πριν τον τραγικό θάνατό της στο Παρίσι, και η Νταϊάνα με αυτή της την κίνηση άλλαξε τον ρου της ιστορίας για αυτή την αφρικανική χώρα. Σήμερα, στην ίδια περιοχή, βρίσκεται μία κοινότητα που σφύζει από ζωή, με επιχειρήσεις, σχολεία και κατοικίες.

Παράλληλα, χάρη και στις δικές της προσπάθειες, 164 κράτη υπέγραψαν μία συνθήκη κατά των ναρκών, στην Οτάβα του Καναδά, το 1999.

Υποχρέωση της Αγκόλας είναι να καθαρίσει εντελώς από τις νάρκες στο έδαφός της, μέχρι το 2025.

Παρά τη μεγάλη πρόοδο διεθνώς, 60 εκατ. άνθρωποι παραμένουν σε κίνδυνο από τις νάρκες, που βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλές χώρες.

Ο γιος, το 2019 και η μητέρα του, το 1997, περπατούν στο ίδιο μονοπάτι

Ο Χάρι ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της μητέρας του και στη συνέχεια μία δική του, στέλνοντας  μήνυμα για την απαγόρευση των όπλων και την προστασία της ζωής των ανθρώπων, και κυρίως των παιδιών.