Η Φώφη Γεννηματά προχωρά σε μία κίνηση που θυμίζει έντονα... Ευάγγελο Βενιζέλο | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Εξεταστική από την πρεμιέρα του ευρώ

Πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ για περίοδο που αφορά και δύο δικές του κυβερνήσεις. Πολιτικό σκάκι με φόντο το Μνημόνιο και PSI
Protagon Team

Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να κάνει πράξη όσα είχε προαναγγείλει προ λίγων ημερών στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ και προχωρά σε μία κίνηση αυξημένης πολιτικής βαρύτητας.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, με την περίοδο να αρχίζει από το 2001 και να φτάνει μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει πως θα διερευνηθούν και οι εποχές που το ίδιο το Κίνημα κυβέρνησε τη χώρα.

Και μάλιστα δύο φορές. Μία με τον Κώστα Σημίτη και μία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη, σκοπός είναι να δοθούν απαντήσεις και να διαλευκανθεί ολόκληρη η αλήθεια «στο βασανιστικό ερώτημα του ελληνικού λαού», όσον αφορά τα αίτια που προκάλεσαν τη δημοσιονομική κρίση, καθώς και την κρίση «στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Πώς θα αντιδράσει το Μαξίμου

Το ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να… βάλει δύσκολα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, φέρνοντάς τους προ των ευθυνών τους. Τούτο διότι το κόμμα της κυρίας Γεννηματά δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να αρχίσει η διαδικασία. Ετσι το Κίνημα απευθύνει έκκληση στους βουλευτές των άλλων κομμάτων να συνυπογράψουν την πρόταση και να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

Ολα τα παραπάνω συνθέτουν ένα νέο παζλ το οποίο καλείται να λύσει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από τις αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα καταψηφίσουν.

Αναλυτικά όσα ζητά το ΠΑΣΟΚ