Άλλη μια εντυπωσιακή αλλά και άκρως χρήσιμη ικανότητα θα αποκτήσουν τα νέας γενιάς ρολόγια χειρός που έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά τα τελευταία χρόνια.
Οπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία θα ενσωματώνεται στα έξυπνα ρολόγια και θα τα μετατρέπουν εκτός των άλλων και σε μηχανήματα παρακολούθησης του οργανισμού του κατόχου τους. Τα ρολόγια με την τεχνολογία αυτή θα μπορούν να μετρούν τον καρδιακό ρυθμό, την θερμοκρασία του δέρματος, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα και να εντοπίζουν τα ίχνη ενός επερχόμενου κρυολογήματος ή ίωσης ενημερώνοντας τον ανυποψίαστο… ασθενή μερικές μέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Ετσι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν έγκαιρα κάποια μέτρα είτε για να προλάβουν την εκδήλωση της ασθένειας είτε να περιορίσουν όσο γίνεται την ένταση της. Σε περίπτωση που κάποιος δεν νιώθει καλά το ρολόι του θα επιβεβαιώνει ή όχι αν έχει ασθενήσει.
Η τεχνολογία αυτή εκτός από τα ρολόγια μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές όπως τα διάφορα ψηφιακά βραχιόλια που φορούν όσοι γυμνάζονται για να καταγράφουν τις επιδόσεις τους.
Στο άκουσμα της είδησης πάντως υπήρξαν και φωνές ειδικών που εξέφρασαν ανησυχία και αμφιβολίες για την χρήση ενός τέτοιου συστήματος. Οπως αναφέρουν το να γνωρίζει κάποιος ότι έχει πάνω του ένα σύστημα που παρακολουθεί συνεχώς τον οργανισμό του μπορεί να του προκαλεί αχρείαστο άγχος στην καθημερινότητα του ενώ επίσης κάποιοι μπορεί να μπουν στην διαδικασία να παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο τους γιατρούς για να ζητούν απαντήσεις και εξηγήσεις για τις μετρήσεις που βλέπουν στο ρολόι τους.