Το νέο σύστημα της Bosch επιτρέπει στον κάτοικο να βλέπει τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο του μέσα από το κινητό του τηλέφωνο | Bosch
Θέματα

To ψυγείο θα μας «δείχνει» τι να ψωνίσουμε

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στον κάτοικο του σπιτιού να βλέπει τι υπάρχει στο ψυγείο του μέσα από το κινητό του τηλέφωνο
Protagon Team

Οι μέρες που επιστρέφαμε σπίτι και ανακαλύπταμε ότι έχει τελειώσει κάποιο τρόφιμο ή που γυρίζαμε από το σούπερμαρκετ έχοντας ξεχάσει να αγοράσουμε κάτι τελείωσαν. Η Bosch παρουσίασε μια νέα τεχνολογία την οποία αναπτύσσει τα τελευταία δύο χρόνια και επιτρέπει την σύνδεση του ψυγείου με το κινητό τηλέφωνο του κατοίκου του σπιτιού.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail το σύστημα αποτελείται από μίνι κάμερες που τοποθετούνται μέσα στο ψυγείο και από μία εφαρμογή η οποία συνδέει τις κάμερες του ψυγείου με το κινητό τηλέφωνο του κατοίκου του σπιτιού. Ετσι ο κάτοικος μπορεί να βλέπει τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο ψυγείο του για να οργανώνει αναλόγως τις αγορές του. Επιπλέον το σύστημα επιτρέπει στον κάτοικο να κάνει ζουμ με τις κάμερες ώστε να βλέπει για παράδειγμα, πόσα αυγά υπάρχουν μέσα στο ψυγείο ή την ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος.

Δείτε ένα βίντεο για την νέα τεχνολογία:

Η τεχνολογία αυτή αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου συστήματος δικτύωσης των οικοσυσκευών τόσο μεταξύ τους όσο και με τον κάτοικο του σπιτιού που ανέπτυξε η Bosch και παρουσίασε επίσημα πριν από λίγα 24ωρα. Αυτό το σύστημα δικτύωσης ειδοποιεί τον κάτοικο όταν λείπει από το σπίτι αν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι και του δίνει την δυνατότητα να μιλήσει με τον επισκέπτη μέσα από το θυροτηλέφωνο. Φυσικά το σύστημα αυτό όπως και άλλα ανάλογα που αναπτύσσονται από πολλές εταιρείες θα επιτρέπει στον κάτοικο του σπιτιού όταν λείπει από αυτό να ελέγχει διάφορες λειτουργίες και συστήματα (φωτισμό, κλιματισμό, θερμοσίφωνα κ.α.) μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.

H Βοsch με το νέο σύστημα δικτύωσης των οικοσυσκευών μπαίνει στο λεγόμενο «οικοσύστημα δικτυωμένων συσκευών» που είναι πιο γνωστό ως Internet of Things (ΙοΤ). Το IoT φιλοδοξεί μέσα στην επόμενη πενταετία να έχει διασυνδέσει μεταξύ τους όλες τις οικοσυσκευές ενός νοικοκυριού αλλά και με τις ηλεκτρονικές συσκευές των κατοίκων του σπιτιού (PC, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) και όλα αυτά με το Internet. Παράλληλα το ίδιο θα συμβαίνει και με κάθε είδους ηλεκτρονικά συστήματα (π.χ. φανάρια στους δρόμους) δημιουργώντας τελικά ένα πραγματικά διασυνδεδεμένο πλανήτη.

Μελέτη της Ericsson αναφέρει ότι ως το 2018 οι δικτυωμένες συσκευές του Internet of Things θα έχουν εκτοπίσει τα κινητά από τον «θρόνο» των συσκευών με τη μεγαλύτερη διείσδυση στο Internet. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι την επόμενη τριετία ο αριθμός των συσκευών που θα είναι συνδεδεμένες στο IoT θα παρουσιάζει αύξηση 23% ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι από τα 28 δισεκατομμύρια των συσκευών που θα έχουν συνδεθεί με το Internet ως το 2021 σχεδόν 16 δισεκατομμύρια θα αντιπροσωπεύουν συσκευές ΙοΤ.