10 Ιουνίου: Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα υπάρξει μια δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη. Δεν πρόκειται για μια ολική έκλειψη όπου η Σελήνη θα καλύψει ολόκληρο τον Ήλιο, αλλά θα δημιουργηθεί ένα «δαχτυλίδι», που ονομάζεται Δαχτυλίδι της Φωτιάς. Το δαχτυλίδι αυτό θα είναι ορατό κατά μήκος ενός γεωγραφικού διαδρόμου που περνά από τις βόρειες περιοχές του Καναδά, τη Γροιλανδία και τη Ρωσία. Ίσως κάποια σημεία του δαχτυλιδιού να είναι ορατά σε ορισμένες περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με τη NASA, η έκλειψη της 10ης Ιουνίου δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.
13 Ιουνίου: Συζυγία Σελήνης – Αρη
Στις 13 Ιουνίου θα υπάρξει συζυγία Σελήνης και Αρη, όπου τα δύο σώματα θα φαίνεται ότι πλησίασαν πολύ το ένα το άλλο στον βραδινό ουρανό. Ο Αρης δεν είναι ιδιαίτερα λαμπερός αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά εκείνη την ημέρα, με τη βοήθεια της Σελήνης, θα είναι εύκολα ορατός. Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι ορατό λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, στην Αθήνα περίπου στις 21:11 και στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21:21. Ο παρατηρητής θα πρέπει να κοιτάζει 24 μοίρες στον δυτικό ορίζοντα.
24 Ιουνίου: H τελευταία Υπερπανσέληνος
Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, στο κοντινότερο σημείο που πλησιάζει τη Γη, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή της απόσταση από τη Γη. Οταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, χαρακτηρίζεται ως Υπερπανσέληνος ή σούπερ πανσέληνος. Το 2021 έχουν ήδη υπάρξει δύο Υπερπανσέληνοι και η τρίτη και τελευταία για τη φετινή χρονιά θα κάνει την εμφάνισή της στις 24 Ιουνίου. Οπως και οι υπόλοιπες πανσέληνοι, έτσι και αυτή έχει λάβει ονομασία που προέρχεται από τους Ινδιάνους ή γενικότερα από την αμερικανική παράδοση. Η συγκεκριμένη Υπερπανσέληνος ονομάζεται Πανσέληνος της Φράουλας από την περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.
27-28 Ιουνίου: Δίας, Κρόνος και Σελήνη ενώνουν τις δυνάμεις τους
Το διήμερο 27-28 Ιουνίου, ο Δίας με τον Κρόνο και τη Σελήνη θα ευθυγραμμιστούν και θα φαίνονται και τα τρία σώματα πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Στον ελληνικό ουρανό, έτσι και αλλιώς, εκείνο το διήμερο οι δύο πλανήτες θα είναι ιδιαίτερα ορατοί και η παρουσία της Σελήνης, η οποία κατά τη διάρκεια του φαινομένου θα μπει ανάμεσά τους, με τον Δία να παραμένει πιο ψηλά δυτικά και τον Κρόνο πιο χαμηλά ανατολικά, θα κάνει το φαινόμενο ακόμη πιο ορατό και εντυπωσιακό.