Περισσότερες από τρεις χιλιάδες εταιρείες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής στην φετινή CeBIT, που άνοιξε για το κοινό την Δευτέρα 20 Μαρτίου τις πύλες της στο Ανόβερο. Για τέσσερις μέρες περίπου 200 χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες τι έχει να παρουσιάσει η βιομηχανία της τεχνολογίας.
Οι κυβερνοεπιθέσεις που είχαν το 2016 την τιμητική τους σε πολλά επίπεδα και γενικά η ψηφιακή ασφάλεια η οποία μπήκε στην συζήτηση ακόμη και για τις εκλογές των ΗΠΑ θα βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο της CeBIT. Περισσότερες από 300 εταιρείες θα παρουσιάσουν νέα συστήματα ασφαλείας υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Τιμώμενη χώρα της φετινής CeBIT είναι η Ιαπωνία, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή 19 Μαρτίου.
Εκτός από την ασφάλεια σημαντικό ρόλο στην φετινή CeBIT θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στην εικονική πραγματικότητα και στη συνδυαστική χρήση drones και ψηφιακής τεχνολογίας.
Η ελληνική αποστολή
Η Ελλάδα συμμετέχει στην CeBIT με εθνικό περίπτερο. Η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής υλοποιείται από τον φορέα επενδύσεων και εξωστρέφειας ENTERPRISE GREECE, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και του συνεργατικού σχηματισμού Corallia.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν δώδεκα (12) ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι:
- Communication & Information Technologies Experts Α.Ε. – δ.τ. CITE
- Lamda Hellix S.A.
- DAEM S.A.
- SOFTOMOTIVE Ε.Π.Ε
- MALLFOX GREECE P.C
- Terracom Informatics Ltd
- UBITECH Ltd.
- Σύγχρονη Εταιρεία Πληροφορικής ΕΠΕ, CGSoft Ltd
- Sigmasoft
- ΜΑΤΕL S.A. MATTHAIOU BROS
- comBOX SD WAN Services
- Yodiwo SA