Η εμπειρία του αμερικανού σεφ σε ένα ελληνικό και μάλιστα νησιώτικο τραπέζι | YouTube
Θέματα

Ο Αντονι Μπουρντέν «στα άγνωστα μέρη» της Νάξου

Ο αμερικανός σεφ ταξίδεψε στη Νάξο, το νησί του Δία και του Διονύσου, το νησί όπου έχει καλό τυρί και αυθεντική τοπική κουλτούρα, και παρουσίασε την άκρως ελληνική του εμπειρία στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής του «Anthony Bourdain: Parts Unknown»
Protagon Team

Μία από τις συζητήσεις, που πάντα συνοδεύονταν από κρασί, ούζο ή ρακή, αφορούσε τον ομηρικό Οδυσσέα.

«Εγώ ένα πράγμα ξέρω», είπε, «ο Οδυσσέας ήταν λίγο μαλάκας. Ποιος αφήνει τη γυναίκα του μόνη για τόσο καιρό;»

Μία μέρα στην ελληνική παραλία…

«Εμφανίζονται ξαφνικά 200 γυμνιστές!» Και ο διάσημος σεφ αναρωτιέται: «Γιατί πάντοτε οι πρώτοι που βγάζουν τα ρούχα τους είναι οι τελευταίοι που θέλεις να δεις γυμνοί;»

Η σημασία των διακοπών για τον Μπουρντέν

«Λιποθυμάς σε μία παραλία, κάνεις κατάδυση, μαγειρεύρεις, κοιμάσαι, τρως, κοιμάσαι, επεξεργάζεσαι τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος, ή κοιμάσαι, τρως τυρί, όλες αυτές οι αξιοσέβαστες επιλογές».

Η μοναξιά…

«Είναι χειρότερο να είσαι σε ένα μέρος που είναι χάλια μόνος σου, ή σε ένα μέρος που είναι τέλειο και δεν μπορείς να το μοιραστείς με κανέναν;»

Η τελική γνώμη του για τη Νάξο, όπως την εξέφρασε σε μία πρόσφατη συνέντευξη είναι ότι «είναι ένα πανέμορφο μέρος του κόσμου, αλλά δίνει την αίσθηση ότι δεν θα παραμείνει έτσι για πάντα». Σαν να λέει στους ακόλουθούς του: «όσο προλαβαίνεις».