Κουζίνα

Χταπόδι στη γάστρα με εκλεκτή συντροφιά

Το χταπόδι είναι δύσκολο στο ψήσιμο. Μπορεί να μείνει άψητο ή μπορεί να λιώσει, σε βαθμό που δεν καταλαβαίνεις τι τρως. Και τις δύο προκλήσεις τις αντιμετωπίζει το σημερινό πιάτο και μάλιστα με εκλεκτή παρέα: κολοκυθάκι τρυφερό και ψιλό γαριδάκι
Bostanistas

Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι το χταπόδι μόνο του. Είτε ένα πλοκάμι, είτε σε φέτες. Σήμερα το χταπόδι έχει εκλεκτή παρέα. Κολοκυθάκι τρυφερό μαζί με ψιλό γαριδάκι. Για τη γάστρα χρειαζόμαστε μια κονσέρβα ολόκληρες ντομάτες, φύλλα δάφνης, δύο κόκκινες ξερές πιπεριές τσίλι, χοντρό αλάτι, ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.