Είναι γλυκά και εθιστικά αυτά τα πιτάκια με γέμιση χαλούμι | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Χαλουμοπιτάκια: ένα είναι λίγο πολύ λίγο

Έχουν τόσο γλυκιά και υπέροχη ζύμη, με λάδι και χυμό πορτοκάλι, και μια τέλεια γέμιση από χαλούμι, σε συνδυασμό με το διακριτικό άρωμα του δυόσμου, που τολμώ να πω ότι συγκλονίζουν...
Κική Τριανταφύλλη

Όταν φάτε το πρώτο θα θέλετε κι άλλο κι άλλο, κι άλλο, μέχρι που να μην πάει άλλο!

Έχουν τόσο γλυκιά και υπέροχη ζύμη, με λάδι και χυμό πορτοκάλι, και μια τέλεια γέμιση από χαλούμι, που τολμώ να πω, ότι σε συνδυασμό με το διακριτικό άρωμα του δυόσμου, συγκλονίζουν.

Υλικά ζύμης

(για περίπου 35 χαλουμοπιτάκια)

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 370-420 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια χαλούμι ή ταλαγάνι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (δίνουν και τα δύο τυριά εξαιρετικό αποτέλεσμα)
  • 400 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Ζακύνθου ή κάποια καλή γραβιέρα (πχ. Κρήτης, Άρτας ή Αμφιλοχίας) τριμμένο και αυτό στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (ανάλογα με το γούστο βάζετε και παραπάνω)
  • 3 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ