Ο Φιλάρετος βρήκε το νόημα της ζωής στο Πήλιο | Φιλάρετος Ψημμένος
Κουζίνα

Workshop: «Συντηρώ τις τροφές σε σπιτική κουζίνα»

Ο Φιλάρετος Ψημμένος μας καλεί σε ένα online εργαστήριο με θέμα τη συντήρηση των τροφών και την αύξηση του επιπέδου της διατροφικής μας αυτάρκειας
Bostanistas

Πριν γίνει τροφοσυλλέκτης, καλλιεργητής σπιτικού περιβολιού και ιδιοκτήτης του υποδειγματικού ξενώνα «ΑΜΑΝΙΤΑ» στην Τσαγκαράδα του Πηλίου (και εύχομαι να υποχωρήσει επιτέλους η πανδημία για να μπορέσω να τον ξαναεπισκεφτώ), ο Φιλάρετος Ψημμένος σπούδασε οικονομικά και δούλεψε σε μια μεγάλη αθηναϊκή επιχείρηση πριν αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μεγάλη του αγάπη, τον ξενώνα του. (Είναι και συνεργάτης μας στο Bostanistas, με ένα κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη σύντομη ιστορία του, και εδώ μια υπέροχη εκτεταμένη περιγραφή της ζωής του).

Ακόμη, επιμορφώθηκε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών σε μελισσοκομία, αρωματικά φυτά και αγροβιοτεχνίες. Με άλλα λόγια έγινε ένας επιστήμονας αγρότης. Eπί πλέον, έχει γράψει το βιβλίο «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου», με ιστορίες και συνταγές. Εδώ και μια δεκαετία, εξάλλου, παράγει και διακινεί τις «Πηλιορείτικες νοστιμιές ΑΜΑΝΙΤΑ» συντηρώντας σε βαζάκια τη φρεσκάδα του Πηλίου.

Τις γνώσεις και την εμπειρία του, λοιπόν αποφάσισε να μεταφέρει και σε άλλους με ένα online workshop, εκείνος από τον ξενώνα του όπου αποφάσισε να περάσει την περίοδο του lockdown και εσείς από το γραφείο ή το σαλόνι σας με το laptop στα γόνατα αν θέλετε.

Βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να μεταφέρει γνώσεις για υγιεινές λύσεις διατροφής με οικονομία χρόνου και χρήματος.

Με άλλα λόγια τους τρόπους επεξεργασίας των πρωτογενών υλικών (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρέας, κλπ) την εποχή της αφθονίας τους, ώστε να μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα σύνθετα προϊόντα και να αποθηκευτούν για μακροχρόνια χρήση.

Τελικός στόχος η δημιουργία σπιτικών προϊόντων που θα:

Όλα αυτά:

To εργαστήριο απευθύνεται σε:

Εισαγωγή –  Κανόνες – Εξοπλισμός

Α’ Ενότητα: Φρούτα & Λαχανικά

  1. Τρόποι συντήρησης (γενικά)
  2. Κατάψυξη. Κανόνες, μυστικά.
  3. Αποξήρανση. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  4. Με ζάχαρη. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  5. Με αλάτι, ξύδι, λάδι, αλκοόλ. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  6. Με θερμότητα. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  7. Με ζύμωση. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.

Β’ ενότητα: Ζωικές τροφές

  1. Εισαγωγή -Τρόποι συντήρησης & επεξεργασίας(γενικά)
  2. Γαλακτοκομικά – Τραχανάς. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  3. Σπιτική Τυροκόμιση. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  4. Κρέατα και Αλλαντοποίηση. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.
  5. Ψάρια και Πάστωμα. Κανόνες, μυστικά, συνταγές.

Info

Πηλιορείτικα τσιτσίραυλα τουρσί για τη ντομτοσαλάτα

Workshop: «Συντηρώ τις τροφές σε σπιτική κουζίνα»

Εισηγητής: Φιλάρετος Ψημμένος

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26 Φεβρουαρίου 2021

Διάρκεια: 16:30 – 20:30, 4 ώρες / ημέρα

Κόστος: 40,00 ευρώ, Φοιτητές – άνεργοι: 35,00 ευρώ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη κάποιο σεμινάριο του Open Office. Επικοινωνήστε: email: openofficevolos@gmail.com, τηλ: 24210-23099

Για δηλώσεις συμμετοχής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/pos_sintiro_tis_trofes

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν εγχειρίδιο με συνταγές.