Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη και τη στολίζουμε | Shutterstock
Κουζίνα

Βασιλόπιτα – κέικ με φρουί γλασέ

Μοιάζει με κέικ αρωματισμένο με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, η γεύση αυτής της βασιλόπιτας, όμως, είναι ακόμα πιο πλούσια γιατί έχει επιπλέον καβουρντισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα και αποξηραμένα φρούτα
Bostanistas

Η συνταγή της βασιλόπιτας που θα σας δώσω σήμερα είναι η παλιά μου. Πριν από μερικά χρόνια τέτοιες μέρες, οι γιορτές με βρήκαν σε κατάσταση συναγερμού γιατί το iPad αποφάσισε να μου κλειδώσει τις συνταγές μαζί με όλα τα άλλα αρχεία, που είχα αποθηκευμένα. Και εντάξει, τα άλλα κείμενα ας πάνε στα κομμάτια, αλλά και οι συνταγές μου; Κόντεψα να τρελαθώ.

Την κατάσταση έσωσε το γκουγκλάρισμα. Κάπου βρήκα μια σμυρνέικη συνταγή για βασιλόπιτα, που μου θύμιζε τη δική μου, εκείνη που είχα από παλιά, την «μαγείρεψα» όπως το συνηθίζω, γιατί σε κακό το έχω να κάνω κάτι ίδιο και απαράλλαχτο, και βγήκε αυτή εδώ.

Η βασιλόπιτα του 2015 για το γραφείο μας στα Νέα (Κική Τριανταφύλλη)

Την έφτιαξα τουλάχιστον δέκα φορές εκείνη τη χρονιά, για το σπίτι, για το γραφείο, για τραπέζια με φίλους. Σχεδόν μέχρι τις Απόκριες κόβαμε βασιλόπιτες εκείνο τον χειμώνα και κάθε φορά, την ίδια έκανα. Και δεν έμενε ψίχουλο. Εγγύηση.

Σας την προτείνω, λοιπόν, ανεπιφύλαχτα.

Δείτε εδώ τη συνταγή