Τα πράσα δίνουν γλυκιά γεύση στο σουφλέ | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Τρυφερό σουφλέ με πράσα (και μπεσαμέλ)

Τρώγεται πολύ ευχάριστα χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου!
Bostanistas

Επέλεξα αυτό εδώ το σουφλέ ζυμαρικών για πολλούς λόγους, πέρα από τη νοστιμιά του που είναι αναμφισβήτητη, αρκεί μόνο να αγαπάει κάποιος το πράσο!

Περιέχει το λατρεμένο μου τυρί Μετσοβόνε. Αυτό, που μια μικρή δόση του αρκεί για να αποκτήσει το φαγητό καπνιστή και πικάντικη γεύση.

Το πράσο έρχεται με τη γλύκα του να το ισορροπήσει και μαζί με την ελάχιστη ντομάτα να το κάνει «δροσερό».

Τέλος, η μικρή αλλά ισχυρή δόση μπεσαμέλ με παρμεζάνα δίνει την κρεμώδη υφή και ολοκληρώνει το δυνατό αποτέλεσμα του σουφλέ.

Δυνατό τόσο σε γεύσεις όσο και σε θερμίδες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα σκεφτούμε… κατόπιν εορτής!

Ο χειμώνας θέλει ζεστά, χορταστικά φαγητά…

Δείτε τη συνταγή εδώ