Τα τυροψωμάκια τρώγονται χλιαρά ή κρύα κατά προτίμηση την ίδια ημέρα | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Τραγανές μπουκίτσες με τυρί και αρωματικά

Αυτά τα ψωμάκια της μιας μπουκιάς είναι το πιο νόστιμο σνακ για το σχολείο και το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας. Επίσης είναι ευέλικτα... Μπορείτε να προθέσετε τυρί και ό,τι άλλο βρείτε στο ντουλάπι σας, από ξηρούς καρπούς και σπόρους μέχρι βότανα και αρωματικά. Κι αν βάλετε λίγο σιμιγδάλι θα γίουν υπέροχα τραγανά
Bostanistas

Εχουν μείνει στο ψυγείο τυριά; Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες μπουκιές, που είναι το πιο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για το γραφείο την ώρα της μεγάλης πείνας και για ορεκτικό πριν έρθουν όλοι οι καλεσμένοι σας για το τραπέζι της Κυριακής ή για τσιμπολόγημα βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά.

Η μαμά μου μάς τα έφτιαχνε μόνο με φέτα, αυγά, λάδι και γιαούρτι, μπορείτε όμως να προσθέσετε οποιοδήποτε πικάντικο κίτρινο τυρί ή και μείγμα τυριών. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα πια. Ωστόσο, έχοντας δοκιμάσει τα κουλουράκια της φίλης μου της Πόλλυς πειραματίστηκα την τελευταία φορά προσθέτοντας και λίγο σιμιγδάλι. Το αποτέλεσμα; Εγίναν απίστευτα τραγανά και ακόμα πιο εθιστικά. Γι’ αυτό προσέξτε…

Ακόμη, προσθέτω και ό,τι άλλο υπάρχει -αν υπάρχει- στο ντουλάπι μου που να ταιριάζει: τριμμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκια) ή και σποράκια (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο κλπ). Και δενδρολίβανο τους ρίχνω γιατί τους πάει πολύ, αν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να τα αρωματίστε με ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο ή τίποτα από αυτά. Είναι θέμα γούστου.

Αυτές οι τυροψωμομπουκιές τρώγονται  χλιαρές ή κρύες, κατά προτίμηση την ίδια ημέρα, όσο είναι ακόμη τραγανές.

Και μια μικρή συμβουλή: φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη, μέχρι να πλάσετε και να ψήσετε τα ψωμάκια

Δείτε εδώ τη συνταγή