Σερβίρουμε το ραγού τόνου με πιλάφι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Τόνος ραγού με ρύζι

Σήμερα μαγειρεύουμε τόνο, γιατί είναι της εποχής, με ντομάτα και αρωματικά και τον σερβίρουμε με καστανό ρύζι και φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Bostanistas

Κάθε Μάιο η αγορά γεμίζει με μικρούς τόνους που είναι νοστιμότατοι και φθηνοί. Φέτος η τιμή είναι στα 4,5 ευρώ το κιλό, μπορείτε όμως να τα βρείτε και φθηνότερα.

Έχω μια έξοχη γαστρονομική ανάμνηση από το Παλέρμο της Σικελίας, όπου είχα γευθεί ένα ονειρικό τόνο μαγειρεμένο ραγού. Κι έτσι σήμερα ο τόνος γίνεται ραγού και σερβίρεται με καστανό ρύζι.

Τσιγαρίζω ξερά κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και προσθέτω πράσινη πιπεριά. Αφού τα κρεμμύδια γίνουν καστανά και η πιπεριά μαλακώσει αρκετά, προσθέτω στην κατσαρόλα τον φιλεταρισμένο τόνο.

Αν δεν μπορείτε να φιλετάρετε το ψαράκι, πείτε στον ψαρά σας να το κάνει, για να μην έχετε στο ραγού τα κόκκαλα και την πέτσα.

Προσθέτω χοντρό αλάτι και πιπέρι, και αφού αρχίσει να αχνίζει προσθέτω κομματιασμένη ντομάτα ΚΥΚΝΟΣ, δενδρολίβανο, φρέσκια ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, και ξύδι από μήλο.

Αφού όλα αυτά πάρουν μία βράση, προσθέτω λίγο μαριναρισμένο γαύρο και κλείνω το καπάκι για μία ώρα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή